/ yarnovosti.com

За даними ЦВК країни, з початку виборчої гонки вибув 41 кандидат. Таким чином, у бюлетенях для голосування значаться 484 особи, які претендують на 110 місць у парламенті. З них понад 300 є членами політичних партій, понад 100 - жінки, близько 30 - депутати попереднього скликання парламенту, а також депутати місцевих рад, повідомляє ТАСС.

Читайте такожВ.о. президента Узбекистану всупереч конституції призначений прем'єр Мірзіяєв

Центрвиборчком повідомив, що за власним бажанням свої кандидатури зняли 39 претендентів. За словами глави ЦВК Лідії Єрмошиної, "були кандидати-дублери, які з самого початку просто йшли у зв'язці з більш сильним кандидатом, і в цьому плані вони свою виборчу кампанію припиняють, щоб голоси не розтаскувалися".

Відео дня

Голосування пройде в республіці більш ніж на 6 тис. виборчих дільниць. За межами країни зможуть голосувати на 47 дільницях.

За даними МЗС Білорусі, в країну приїхало безліч міжнародних спостерігачів. СНД-333 експерта, Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ - 341, Парламентської асамблеї (ПА) ОБСЄ - 39, Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) - 19, Шанхайської організації співробітництва (ШОС) - 9.

Крім того, акредитовані в якості спостерігачів 65 представників дипломатичного корпусу та 14 членів іноземних ЦВК. До роботи також долучилися більше 30 тис. національних спостерігачів.