Протестувальники в Гамбурзі / REUTERS

Гамбурзька поліція заборонила демонстрантам ночувати в наметовому таборі, розбитому напередодні саміту "Великої двадцятки" учасниками протестних акцій.

Як передає DW.com, про це в неділю, 2 липня, заявив представник поліцейського управління міста Тімо Цилль (Timo Zill). Рішенням суду протестувальникам виділили площу близько 16 тисяч квадратних метрів на півострові Энтенвердер, де вони отримали право проводити демонстрації.

Відео дня

Організатори табору з обуренням відреагували на рішення поліції, розцінивши його як "політико-правовий" скандал. "Гамбурзька поліція перешкоджає заявленому і законно підтвердженому мітингу, своїми діями рухаючись чітко в бік беззаконня", - йдеться в заяві організаційного комітету. Переговори між поліцією і організаторами не призвели до скасування заборони на ночівлю.

23 червня, Вищий адміністративний суд у Гамбурзі заборонив противникам саміту G20 влаштовувати наметовий табір в міському парку, у відповідь ті подали скаргу у Федеральний конституційний суд. 28 червня було прийнято рішення, що суду в Гамбурзі слід прийняти нове рішення про долю табору. Пізніше гамбурзький адміністративний суд дозволив наметовий табір, а вранці 2 липня і ночівлю в ньому, проте потім поліція заборонила учасникам залишатися там на ніч.

Повідомляється, що всього табір розрахований на 1500 наметів. Саміт за участю лідерів найбільших світових держав пройде в Гамбурзі 7-8 липня.