Путін і Цзіньпін / фото kremlin.ru

Китай повинен брати участь у зусиллях з припинення розв'язаної Росією війни проти України, заявив голова МЗС Швейцарії Ігнаціо Кассіс 14 січня на прес-конференції після зустрічі радників з національної безпеки за формулою миру перед Всесвітнім економічним форумом у Давосі.

"Китай відіграє значну роль. Ми повинні знайти способи працювати з Китаєм в цьому питанні", - заявив він, передає Reuters.

Зазначена зустріч понад 80 офіційних осіб є четвертою подібною, організованою Україною. За словами Кассіса, вона повинна прокласти шлях до переговорів між Москвою і Києвом про припинення війни, поки жодна зі сторін не готова йти на поступки:

Відео дня

"Мир українському народу терміново необхідний... Ми повинні зробити все, щоб покласти край цій війні".

Кассіс додав, країни, які вели діалог з Росією, такі як Бразилія, Індія і Південна Африка, були залучені у дискусії в Давосі і могли зіграти важливу роль. А ось Китай на зазначеній зустрічі представлений не був.

Переговори з РФ - актуальне

Нагадаємо, в ЗМІ з'явилися повідомлення про проведення "таємної зустрічі" США та союзників з Україною щодо мирного плану, де Київ хотів заручитися підтримкою своїх умов для проведення переговорів з Росією.

Радник керівника офісу президента Михайло Подоляк підкреслив, що Росія активно вкладається у військове виробництво, а також збільшить армію 2,5-3,5 мільйона. У разі заморожування війни, РФ використовує отриманий досвід і стане втричі потужнішою.

Вас також можуть зацікавити новини: