На цей час Колесникова утримується під вартою / Фото: REUTERS

Білоруській опозиціонерці Марії Колесниковій, яку силовики затримали 7 вересня, пред'явили звинувачення.

Про це повідомив слідчий комітет Білорусі, передає Tut.by.

Обвинувачення за ч.3 ст.361 (заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь, вчинені з використанням ЗМІ та мережі Інтернет) Кримінального кодексу Республіки Білорусь.

Відео дня

На цей час Колесникова утримується під вартою. Розслідування триває.

Читайте такожПогрожували вбити або посадити на 25 років: опозиціонерка Колесникова просить СК Білорусі розслідувати викрадення

Викрадення Колесникової та інших опозиціонерів: що відомо

  • Троє членів Координаційної ради опозиції - Марія Колесникова, Іван Кравцов і Антон Родненков - 7 вересня були захоплені невідомими в Мінську, їх місцезнаходження понад добу залишалося невідомим.
  • 8 вересня Кравцов і Родненков розповіли на прес-конференції в Києві, що їх схопили напередодні, коли перевозили з однієї будівлі в іншу з мішками на голові і допитували, після чого запропонували покинути країну. Вони погодилися виїхати разом з Колесниковою, проте коли машина прибула до білорусько-українського кордону, Колесникова відмовилася її перетинати.
  • 9 серпня стало відомо, що Колесникова виступає підозрюваною у справі про "публічні заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці".