REUTERS

Колишній білоруський політв'язень В'ячеслав Сівчик розповів, чого слід чекати від майбутніх президентських виборів у республіці.

Про це він сказав в інтерв'ю НВ.

За його словами, те, що зараз відбувається в Білорусі, тісно пов'язане з процесами в Україні та Європі.

Відео дня

Читайте такожУ Кремлі кажуть, що Лукашенко не говорив Путіну, що хворів на COVID-19

"Це, наприклад, і засилля фейків, і дезінформація, інформаційна війна. Ось, наприклад, хто для більшості українців "північний сусід"? Багато хто одразу називають "північною сусідкою" Росію. За фактом, це Білорусь. Але ми бачимо тут якісь маніпуляції", - пояснив він.

Сівчик також розповів, що Росія веде інформаційну війну проти Білорусі.

"У Білорусі зараз відбувається виборчий фарс в умовах коронавірусу та в умовах тієї інформаційної війни, яку веде Росія проти нашої країни. Якби не анексія Криму в 2014 році, і не початок війни на Донбасі, можливо, ми б зараз мали справу з зовсім іншими подіями",- зазначив він.

Говорячи про чинного президента країни Олександра Лукашенка, Сівчик нагадав, що не так давно його називали "останнім диктатором Європи".

Читайте такожНапередодні виборів: Лукашенко пригрозивши армією на випадок майдану в Білорусі

"Якраз до 2014 року. Потім почався переговорний процес у Мінську - так звані Мінські угоди, і це дещо змінило ситуацію. Лукашенко став блякнути на тлі Путіна. Думаю, зараз мова йде не про зняття Лукашенка, а про те, щоб перетворити його на такого собі білоруського Кадирова", - вважає він.

Як повідомляв УНІАН, напередодні Лукашенко заявив, що перехворів на коронавірус "на ногах".

Президентські вибори в Білорусі відбудуться 9 серпня 2020 року.