Анджеліна Джолі повернулася до ролі рятівниці / кадр з фільму «Ті, хто бажають моєї смерті»

Що подивитися на вихідних: рятівниця Анджеліна Джолі та підлітковий бунт в космосі

08:31, 06.05.2021
12 хв. Лайт

Українські кінотеатри починають поступово оживати після зняття жорстких карантинних обмежень в більшості регіонів, і тому цього тижня на кіноманів чекає одразу кілька новинок. Серед них – екшн-трилер «Ті, хто бажають моєї смерті» з Анджеліною Джолі та фантастичний трилер «Покоління Вояджер» з Лілі-Роуз Депп і Коліном Фарреллом. Кіногурманів також порадують ретроспективні покази відреставрованої версії культового «Той, що біжить по лезу» з Гаррісоном Фордом і Рутгером Хауером. Стрімінгові сервіси теж підготували кілька новинок, включаючи супергеройський серіал «Спадщина Юпітера» від Netflix. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

З 1 травня Київ вийшов з "червоної" зони, і це дозволило кінотеатрам по всій країні відновити повноцінну роботу настільки, наскільки це можливо в умовах діючих карантинних обмежень і відсутності великої кількості гучних прем'єр на світових ринках.

Як працюють кінотеатри в Україні під час карантину

У містах "жовтої" та "помаранчевої" зони кінотеатри мають право працювати за умови заповнюваності до 50% місць у залі з дотриманням протикоронавірусних заходів безпеки – дезінфекція та соціальна дистанція. Як підказує наш досвід відвідування кінотеатрів в минулі вихідні, ажіотажу там поки не спостерігається, зали заповнені менш ніж на половину. У містах "червоної" зони робота кінотеатрів заборонена, виняток – автокінотеатри.

Що нового в кінотеатрах з 6 травня

Одна з головних новинок тижня – екшн-трилер "Ті, хто бажають моєї смерті" / Those Who Wish Me Dead (США, 2021) з Анджеліною Джолі ("Джіа", "Перерване життя", "Лара Крофт: Розкрадачка гробниць", "Маліфісента"), яка поступово повертається в світ великого кіно після значної перерви на цьому терені.

У новому фільмі Джолі постане перед глядачами в образі, наближеному до того, в якому її звикли бачити глядачі на рубежі тисячоліття – сильної жінки, що хвацько розправляється з негідниками. Втім, і без материнського інстинкту багатодітної Джолі тут не обійшлося.

Героїня Джолі у фільмі "Ті, хто бажають моєї смерті" – жінка на ім'я Ханна Фабер, яка працює пожежним наглядачем у великому національному заповіднику штату Монтана і при цьому є ще й експертом з виживання в дикій природі. До цього вона служила рятувальником в парашутному загоні, але залишила цю посаду, тому що вважала себе винною в загибелі своїх колег. Одного разу Ханна помічає наляканого хлопчика Коннора Кассерлі. Їй вдається налагодити з ним контакт, після чого той розповідає, що на нього полюють двоє найманих вбивць, які до цього вбили його батька. Через деякий час до вишки, звідки героїня Джолі спостерігає за околицями нацпарку, приходять ті самі вбивці. Ханні з хлопчиком вдається втекти від переслідування, проте бандити підпалюють ліс, і дуже скоро герої опиняються в небезпечному становищі: вони постійно ризикують загинути від вогню, а вбивці невпинно слідують за ними.

Крім Джолі у фільмі зіграли Ніколас Холт ("Тепло наших тіл", "Люди Ікс", "Божевільний Макс: Дорога люті") і Ейдан Гіллен ("Гра престолів", "Богемська рапсодія", "Голгофа"), які, власне, і виконали ролі двох кілерів, що до всього іншого за сюжетом є сином і батьком. Ще одну з головних ролей у фільмі виконав Джон Бернтал (серіали "Ходячі мерці" і "Каратель", фільми "Вдови", "Вітряна річка" і "Ford проти Ferrari").

Ще одна прем'єра тижня з зірковим акторським складом – фантастичний трилер "Покоління Вояджер" / Voyagers (США, 2021), дія якого відбувається в недалекому майбутньому. Тридцять юнаків і дівчат відправляються в космос в грандіозну місію з пошуку нової планети для життя тривалістю майже в століття. Перші учасники місії були спеціально вирощені для цього завдання в ізольованих умовах так, щоб вони не сумували за домом і рідними. Вони розумні та неупереджені, вони позбавлені будь-яких почуттів, у кожного на борту роль, і за всім цим стежить вчений Річард Оллінг. Зрозуміло, як зазвичай буває в таких випадках, щось йде не за планом, і дітлахи виходять з-під контролю, влаштовуючи справжній космічний бунт.

Режисером фільму виступив Ніл Бергер ("Області темряви", "Дивергент", "1+1: Голлівудська історія", серіал "Мільярди"). Головні ролі у фільмі виконали імениті голлівудські обдарування, серед яких Тай Шерідан ("Древо життя", "Люди Ікс", "Першому гравцеві приготуватися"), вже доросла дочка Джонні Деппа і Ванесси Параді красуня Лілі-Роуз Депп ("Король", "Трафік", "Чесна людина") і зірка "Дюнкерка" Фінн Уайтхед. Роль вченого-наглядача дісталася Коліну Фарреллу ("Сім психопатів", "Джентельмени", "Вдови", "Лобстер").

Варто відзначити, що незважаючи на зірковий акторський склад і доволі цікаву задумку, фільм "Покоління Вояджер" отримав неоднозначні відгуки – на IMDb глядачі його оцінили в 5,3 з 10 балів, а на Rotten Tomatoes дали 27% свіжості від критиків і 54% від аудиторії. Критики похвалили картину за стильну картинку і цікаву задумку, але розкритикували за слабкий сценарій і погано прописані персонажі. В цілому ж, на думку критиків, фільм можна подивитися, тим більше на великому екрані, проте не варто чекати від нього особливої "глибини".

Крім того, цього тижня в українських кінотеатрах покажуть фентезійний трилер "Надприродне" / Stray (США, 2019), головну роль в якому виконала зірка серіалу "Хлопаки" і першого "Загону самогубців" Карен Фукухара. Також в картині засвітився японський актор і співак Такамаса Ісіхара aka Miyavi, якого український глядач міг бачити у фільмах "Незломлений", "Конг: Острів черепа" і "Малефісента: Володарка темряви".

За сюжетом фільму, поліцейський детектив Стелла Мерфі повертається з відпустки і приступає до розслідування дивного вбивства жінки: її обвуглене тіло було знайдено на покинутому складі, проте в околицях не виявили жодних ознак пожежі. Незабаром з'ясовується, що жертва вела тихе життя разом з дочкою-підлітком Норі та літньою матір'ю. Стелла вирішує об'єднатися з осиротілою дівчиною, щоб зібрати більше інформації. Ситуація ускладнюється, коли детектив дізнається, що Норі володіє надприродною силою.

Фільм отримав середні відгуки – на IMDb у нього оцінка 4,8 з 10 балів, а на Rotten Tomatoes – 56% свіжості від критиків і 19% від аудиторії.

Для найменших глядачів у кінотеатрах покажуть анімаційний фільм "100% Вовк" / 100% Wolf (Австралія, 2020). У центрі сюжету – спадкоємець клану перевертнів Фредді Люпін. У день свого повноліття він повинен був перетворитися на вовка і очолити зграю, проте щось пішло не так, і в результаті той перетворився на пуделя. Тепер, щоб все виправити, у нього є час лише до наступного повного місяця.

Кіногурмани цього тижня зможуть відвідати кінопокази в рамках Фестивалю короткометражної анімації Annecy, який щорічно збирає найкращі анімаційні кінороботи з усього світу. Традиційно фестиваль відбувається у французькому місті Ансі, але цього року через пандемію він перемістився в онлайн. Українським же глядачам з 6 травня покажуть добірку найкращих мультфільмів за останні три роки, кожен з яких відрізняється унікальним авторським стилем, технікою анімації та розповіддю. У програмі – учасники фестивалю незалежного кіно Sundance та офіційної програми Каннського фестивалю, номінант на премію Oscar та інші мультфільми, відзначені призами глядачів та журі.

Ну а любителів класики порадують ретроспективні покази науково-фантастичного неонуарного бойовика "Той, що біжить по лезу" / Blade Runner (США, 1982) від Рідлі Скотта з Гаррісоном Фордом і Рутгером Хауером в головних ролях. Фільм вийде у відреставрованій версії final cut і англійською мовою з субтитрами.

"Той, що біжить по лезу" знятий за мотивами науково-фантастичного роману Філіпа Діка "Чи мріють андроїди про електроовець?". У центрі сюжету – детектив у відставці Рік Декарт, який повертається на службу в поліції Лос-Анджелеса і відправляється на пошуки групи кіборгів-реплікантів, які втекли з космічної колонії на Землю. Він повинен з'ясувати мотиви їхній дій, а потім знищити всю колонію.

Вийшовши вперше в 1982 році, фільм з тріском провалився в прокаті. Проте вже в 90-х "Той, що біжить по лезу" отримав широку популярність і статус культового. У 2017 році вийшов сиквел фільму під назвою "Той, що біжить по лезу 2049" від режисера Дені Вільнева. Головні ролі у фільмі виконали Райан Гослінг, Ана де Армас і Джаред Лето, також до своєї ролі повернувся Гаррісон Форд.

Що нового онлайн з 6 травня

Якщо ви зараз не можете або не хочете йти до кінотеатру, то для вас численні стрімінгові сервіси також приготували кілька цікавих новинок.

Так, Netflix 7 травня випустить перший сезон супергеройського серіалу "Спадщина Юпітера" / Jupiter's Legacy (США, 2021), знятого за однойменною серією коміксів, вперше опублікованих у 2013 році. Персонажі коміксів – супергерої, що належать до кількох поколінь. Перші з них починали свою діяльність в 1930-і роки і головною їхньою метою було допомагати людям. Однак їхні діти не хочуть ставати їхніми наступниками, натомість їх хвилює лише слава.

Головні ролі в серіалі виконали Джош Дюамель ("Трансформери", "Одного разу в Римі", "Життя, як воно є"), Леслі Бібб ("Залізна людина", "Шопоголік", "Няня"), Бен Деніелс ("Корона", "Картковий будиночок") та інші.

Крім того, 7 травня на Netflix вийде юридична драма "Монстр" / Monster (США, 2018). Фільм розповідає історію 17-річного обдарованого підлітка Стіва Гармона, чий світ руйнується, коли його звинувачують у вбивстві. Тепер хлопець змушений відстоювати свою невинність і добре ім'я перед судовою системою, яка вже винесла йому вирок.

Головну роль у фільмі виконав Келвін Гаррісон мол. ("Суд над Чиказькою сімкою", "Хвилі"), а компанію на знімальному майданчику йому склали Дженніфер Гадсон ("Дівчата мрії", "Таємне життя бджіл"), Джеффрі Райт ("Казино "Рояль", "Не час вмирати", "Голодні ігри", "Світ Дикого Заходу"), Джон Девід Вашингтон ("Тенет", "Чорний клановець", "Малькольм і Марі") та репер ASAP Rocky.

Ще одна новинка тижня від Netflix – політичний драматичний фільм 2020 року режисера Джулії вон Гайнц "А завтра весь світ" / And Tomorrow the Entire World / UndmorgendieganzeWelt (Німеччина, Франція, 2020) – вийде 6 травня. У центрі сюжету – 20-річна студентка юридичного факультету Луїза з дуже забезпеченої сім'ї, яка приєднується до руху "Антифа", тому що вона проти підйому політичних правих у Німеччині. В останні роки ця тематика стала доволі актуальна в німецькому суспільстві.

Прем'єра фільму відбулася в рамках конкурсу 77-го Венеціанського міжнародного кінофестивалю. Також він був обраний в якості німецької заявки на найкращий іноземний фільм на "Оскар-2021". Фільм отримав доволі непогані відгуки – 6,2 бали з 10 на IMDb, 89% свіжості на Rotten Tomatoes і 77% на Metacritic.

Крім того, 9 травня вийде перший епізод міні-серіалу "Гонитва за любов'ю" / The Pursuit of Love (Великобританія, 2021) від BBC. Поставила цю романтичну драму англійська актриса Емілі Мортімер ("Матч-пойнт", "Париж, я люблю тебе", "Хранитель часу"), для якої серіал став режисерським дебютом. Також вона виконала одну з ролей в ньому.

Головні ролі в серіалі дісталися Лілі Джеймс ("Малюк На драйві", "Темні часи", "Попелюшка"), Ендрю Скотт ("Шерлок", "007: Спектр", "1917", "Чорне дзеркало"), Емілі Бічем ("Хай живе Цезар!", "Смертельна зона") і Домінік Уест ("Tomb Raider: Лара Крофт", "Коханці").

Дія серіалу розгорнеться в період між двома світовими війнами. Головна героїня – дівчина з шановного англійського сімейства, яка намагається знайти ідеального чоловіка.

Крім того, 7 травня Apple TV+ випустить перший епізод другого сезону ситкому "Містичний квест: Бенкет ворона" / Mythic Quest: Raven's Banquet (США, 2021) про розробників відеоігор. У першому сезоні серіалу команда компанії займалася запуском нового доповнення під назвою "Бенкет ворона" до популярної гри, що мав просто підірвати геймерів різного віку.

В центрі всього цього дійства – геніальний егоїстичний розробник ігор Ієн Грімм, роль якого виконує Роб Макелхенні, найбільш відомий за роллю Мака в телесеріалі "У Філадельфії завжди сонячно", де він також є одним з режисерів. Він також є шоу-раннером "Містичного квесту".

***

Крім того, у вас є можливість подивитися фільми, що вийшли в минулі тижні: драму "Батько" з Ентоні Гопкінсом, фантастичний бойовик "Мортал Комбат", кримінальний бойовик "Геніальне пограбування", фантастичний фільм "Дорога хаосу" з Томом Холландом і Дейзі Рідлі, історичну драму "Мінамата" з Джонні Деппом та інші. Також на глядачів чекають нові епізоди серіалів, про які ми писали у попередніх оглядах.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся