REUTERS

Губернатори та мери найбільших українських міст підключаються до національної програми "Країна підприємців", що допоможе українцям відкрити власну справу або розвивати вже існуючий малий бізнес.

Як повідомили організатори програми, у листопаді в обласних центрах стартують перші регіональні бізнес-форуми "Україна – країна підприємців". Будь-який підприємець на форумі зможе отримати безкоштовні консультації та допомогу фахівців і експертів з найважливіших питань ведення бізнесу.

Читайте такожДілові очікування бізнесу продовжують покращуватися – НБУ

Відео дня

Також у ході відкритого діалогу з місцевою владою учасники форуму мають намір виробити нові ефективні механізми стимулювання розвитку підприємництва, серед яких можливість компенсації з місцевих бюджетів частини процентів за банківськими кредитами, якщо вони спрямовуються на створення нових робочих місць.

"В Україні в найкоротші терміни має бути створено найсприятливіші умови для роботи приватних підприємців, малого бізнесу, оскільки саме цей сектор сьогодні є ключовим для української економіки, а його розвиток стає питанням національної безпеки, – зазначив Президент УСПП Анатолій Кінах. – Тільки Польща цього року видасть українцям понад 500 тисяч робочих віз, тому і держава, і місцева влада мають розглядати розвиток самозайнятості, малого та середнього бізнесу як свою стратегію, і ця програма допоможе створити в приватному секторі понад мільйон нових робочих місць".

Регіональні бізнес-форуми стартують у Київі та Полтаві, а до кінця року пройдуть в усіх українських обласних центрах. Участь у форумі безкоштовна. Реєстрація – на kub.pb.ua/forums. Більше про програму підтримки малого бізнесу – на kub.pb.ua.