Черкаси. 9 травня.  УНІАН. Працівниками підрозділу УДСБЕЗ УМВС України в Черкаській області було викрито злочинну діяльність державного виконавця Державної виконавчої служби Чорнобаївського районного управління юстиції.

Як повідомили  УНІАН у відділі зв‘язків з громадськістю УМВС України в Черкаській області, підставою для проведення перевірки стала отримана оперативниками УДСБЕЗ інформація про неодноразові факти вимагання  держвиконавцем хабарів від громадян за сприяння у закритті відносно них виконавчих проваджень по адміністративним справам, які розглядались у зв’язку із складанням адміністративних протоколів працівниками державтоінспекції.

Як було встановлено, державний службовець вимагав від громадянина гроші за закриття відносно останнього виконавчих проваджень по адміністративним справам, які розглядались у зв’язку із складанням на нього адміністративних протоколів працівниками ДАІ. 8 червня, перебуваючи на автостоянці біля одного з черкаських супермаркетів, держвиконавець  при отриманні грошових коштів в сумі 2 тис. 200 грн.  був затриманий.

Відео дня

Слідчим відділом прокуратури Черкаської області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст.  368 КК України та затримано в порядку ст. 115 КПК України.

В межах розслідування кримінальної справи вживаються заходи щодо встановлення та документування додаткових фактів протиправної діяльності цього чиновника.

Як зазначається у повідомленні, за останній час це вже четвертий  чиновник-хабарник, працівник Державної виконавчої служби, затриманий «на гарячому» оперативними  працівниками УДСБЕЗ Черкаської області.