Щур був надто товстий і застряг в кришці каналізаційного люку / Berufstierrettung Rhein Neckar

У німецькому місті Бенсгайм рятувальники прийшли на допомогу дуже незвичному потерпілому. У біді був товстий щур, чия задня частина застрягли в люку каналізації.

«Пацюк набрав лишні грами за зиму. Тому на своєму шляху його задня частина застрягла. Він не міг рухатися ні вперед, ні назад», - цитує BBC слова Міхаеля Зера, який врятував гризуна.

Читайте такожУ Британії поліцейські врятували мишу затриманого злочинця із "голодної" пастки

Щоб витягти товстого щура з люка рятувальникам довелося влаштувати досить масштабну операцію. Багато хто засумнівався, чи було воно того варте.

«Кожна тварина, навіть ти види, яких всі ненавидять, достойні поваги», - сказав Зер.

Пожежники міста Бернсгайм отримали виклик про застряглого щура. Щоправда, вони не знали, що то щур. Їм повідомили, що допомоги потребує «невелика тваринка». Зер на той час вже прибув на місце. Але сам він не міг дістати гризуна з металевої кришки люка.

Читайте такожУ Колумбії депутати закидали колег щурами (відео)

Коли приїхала ціла бригада пожежників, кришку підняли і поставили на спеціальні опори. Після цього Зер виштовхав щура з пастки. Гризун втік в стічну канаву. Але його встигли сфотографувати. Коли команда рятувальників розмістила фото на своїй сторінці у Facebook, почали надходити сотні схвальних коментарів за те, що бригада з турботою поставилася до представника виду, який зазвичай винищують в містах.