Однією з особливо цінних поживних речовин яєць є холін / фото ua.depositphotos.com

Сніданок зазвичай починається з яєць - чи збивають їх в омлет, чи запікають, чи варять круто, - з'їдати хоча б одне яйце щодня досить просто. Цей основний продукт для сніданку популярний через білок, який допомагає вам насититися на початку дня.

Видання Delish з'ясувало в експертки з харчування докторки Келліенн Петруччі про всі фактори, які слід враховувати, перш ніж їсти яйце на сніданок.

Користь яєць для здоров'я

Яйця містять величезну кількість поживних речовин. Кожне велике яйце містить шість грамів повноцінного білка, але крім макронутрієнтів, яйця містять кілька важливих сполук. Однією з особливо цінних поживних речовин є холін, який міститься саме в яєчних жовтках.

Відео дня

"Холін допомагає будувати міцні, пружні клітинні мембрани, а також відіграє важливу роль у метилюванні - процесі увімкнення і вимкнення генів", - каже Петруччі.

Будучи одним зі складових елементів нейромедіатора ацетилхоліну, холін також відіграє важливу роль у регуляції настрою і пам'яті.

"Високе споживання холіну може допомогти запобігти депресії, втраті пам'яті та тривожності", - додала експерт.

За її словами, яйця також є хорошими джерелами рибофлавіну, заліза, цинку, фолату, фосфору, а також вітамінів A, D, B6 і B12.

Чи можна їсти яйця щодня

"Як з'ясувалося, яйця не мають суттєвого впливу на рівень холестерину. А коли яйця все ж змінюють рівень холестерину, дослідження натякають, що вони роблять це в хорошому сенсі", - каже Петруччі.

Останні дослідження показують, що більша частина холестерину в нашому організмі виробляється печінкою з харчових насичених і трансжирів, а не з холестерину, що міститься в їжі. А в кожному яйці міститься всього 1,5 грама насичених жирів, і цього навряд чи достатньо, щоб бити на сполох.

Однак варто задуматися про те, як ви їсте яйця. Поєднання яєць з м'ясними стравами на сніданок, що містять натрій і насичені жири, як бекон і ковбаса, може створити свій власний набір ризиків для здоров'я.

Хоча ці продукти можуть підвищити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та інших проблем зі здоров'ям, але ці ризики пов'язані з великим і постійним споживанням потенційно шкідливих інгредієнтів.

Доктор Петруччі також зазначає, що жир, який використовується для приготування, може вплинути на загальну поживність яєць. Вона рекомендує використовувати високоякісні жири, здатні витримувати високі температури, як-от оливкова олія, вершкове масло та органічне топлене масло.

Раніше УНІАН писав, як "ідеально" зварити яйця круто або некруто.

Вас також можуть зацікавити новини: