Дізнайтеся, як ідеально зварити яйця / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Фахівці поділилися порадами, як ідеально зварити яйця, щоб щоразу вони виходили саме такими, якими ви хочете, незалежно від того, чи любите ви їх зварені круто або некруто, передає Allrecipes.

"Дуже свіжі яйця смачні в смаженому вигляді або у вигляді омлету, але старі яйця насправді легше чистити. Найкращий вибір для круто зварених яєць, які легко чистити, - це яйця, які лежали в холодильнику тиждень або два", - йдеться в публікації.

Як ідеально зварити яйця - перевірений метод

Ось які три кроки до ідеальних яєць, зварених круто або некруто, радять:

Відео дня
  • Покладіть яйця в каструлю або кухлик і залийте холодною водою.
  • Поставте каструлю на сильний вогонь і доведіть воду до кипіння. Зніміть каструлю з вогню і накрийте кришкою. Залиште яйця в гарячій воді на 4-12 хвилин, залежно від того, наскільки твердими або застиглими ви хочете отримати жовтки. Що довше яйця перебувають у гарячій воді, то ліпше буде готовий жовток: для зварених некруто яєць знадобиться менше часу, а для круто зварених яєць - більше. Для маленьких яєць потрібно менше часу, а для дуже великих - більше.
  • Негайно злийте воду і покладіть яйця в миску, наповнену водою з кубиками льоду.

Якщо ви плануєте чистити яйця, злегка розбийте їх, перш ніж покласти в крижану воду, і залиште на годину для максимальної легкості очищення, наголошується в статті.

Решту зварених круто яєць радять зберігати в холодильнику в закритому контейнері. У тому разі, якщо ви вже очистили яйця, ви можете зберігати їх у герметичному контейнері з вологим паперовим рушником до одного тижня. При цьому рушник слід щодня оновлювати.

"При правильному зберіганні в холодильнику ви можете зберігати зварені круто яйця протягом одного тижня. Для досягнення найкращих результатів зберігайте варені яйця в шкаралупі доти, доки не будете готові їх з'їсти", - додали у виданні.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що можна додати до омлету, щоб вийшов "вишуканим".

Вас також можуть зацікавити новини: