Скорочення споживання доданого цукру корисно для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Вживання занадто великої кількості цукру пов'язане з багатьма причинами смертності, включаючи хвороби серця, деякі види раку та діабет 2 типу. Цукор може бути частиною здорового, збалансованого харчування, проблеми зі здоров'ям виникають тільки тоді, коли ви їсте більше цукру, ніж потрібно, пише Eat This, Not That.

Скорочення споживання доданого цукру корисно для здоров'я, відзначають фахівці та показують дослідження.

Якщо ви вирішили зробити це, то дієтолог Даніель Крамбл Сміт рекомендує знижувати споживання цукру поступово, а не виключати його різко, щоб уникнути бажання зупинитися.

Відео дня

І ось, що може статися з вашим тілом, якщо ви відмовитеся від цукру:

Ваш рівень цукру в крові та метаболічне здоров'я покращаться. Занадто часте вживання великої кількості цукру призводить до різкого підвищення рівня цукру в крові, що змушує підшлункову залозу виробляти інсулін у більшій кількості. Як зазначила дієтолог, завдяки відмові від цукру рівень інсуліну стає більш стабільним, що сприяє загальному метаболічному здоров'ю.

Ви знизите ризик серцево-судинних захворювань. За даними Центру з контролю та профілактики захворювань (CDC), серцево-судинні захворювання є основною причиною передчасної смертності в США. А, як зазначила діектолог Аннетт Снайдер, споживання більше 20% загальної кількості калорій з доданого цукру пов'язано з серцевими захворюваннями.

Ви можете схуднути. Загальновідомо, що відмова від щоденних ранкових кексів і шматочків тірамісу після вечері може допомогти вам схуднути. Виключення цукру з раціону природним чином зменшує загальне споживання калорій, а вживання меншої кількості калорій потенційно може призвести до втрати ваги.

Ви знизите рівень запалення. За словами дієтолога Сміта, занадто часте вживання великої кількості цукру пов'язане з підвищеним рівнем запалення в організмі, що може сприяти розвитку хронічних захворювань, таких як хвороби серця, артрит і навіть деякі види раку.

Стан вашої шкіри може покращитися. Цукор викликає запальні процеси, які можуть погіршити шкірні захворювання. Відповідно до систематичного огляду 2022 року, опублікованого в JAAD International, дієта з високим глікемічним індексом (яка викликає високий рівень цукру в крові) була значною мірою пов'язана з виникненням прищів. Скорочення споживання цукру може поліпшити чистоту шкіри і уповільнити процеси старіння, пов'язані із запаленням та глікуванням, заявляють дієтологи.

Здоров'я кишечника та імунітет можуть покращитися. Ваш кишечник не любить цукор. Дієта з високим вмістом цукру може призвести до дисбалансу кишкових бактерій, сприяючи росту патогенних бактерій і дріжджових грибків, таких як Candida, заявила дієтолог Сміт. Більше того, згідно з дослідженням клінічної гастроентерології та гепатології, проведеному в 2022 році, цей дисбаланс може порушити травлення і всмоктування, що призведе до різних проблем з травленням.

Ви будете спати краще. За словами дієтолога Сміта, споживання цукру може вплинути на вироблення та регуляцію таких гормонів, як серотонін та мелатонін, які відіграють ключову роль у регуляції сну. За результатами дослідження, опублікованого у Журналі клінічної медицини сну, люди, які дотримувалися дієти з високим вмістом цукру, відчували неспокійний і менш відновлюючий сон.

Нагадаємо, раніше лікар пояснив, чому сирі помідори без солі допомагають знизити тиск.

Вас також можуть зацікавити новини: