Простий рецепт торта, що смакуватиме як чизкейк  - хапай 3 інгредієнти / фото Express

Погодьтеся, смачна випічка завжди буде в пригоді до столу. Пропонуємо пригостити родину простим у приготуванні йогуртовим тортом, що смакуватиме як чизкейк. 

Вам знадобиться лише 3 основних інгредієнти, форма для випічки та духовка. Хоча пиріг можна сміливо пекти у фритюрниці (сучасна мультипічка). Його головний секрет - додавання ванілі, однак у вас буде простір для власних екскрементів. Деталі, як спекти смакоту лише за 20 хвилин, описав Express.

Традиційний йогуртовий пиріг не містить цукру. Тож він низькокалорійний і може стати гарним перекусом до чаю. 

Відео дня

Для приготування вам знадобляться: ванільний йогурт з маленьким відсотком жирності (400 г), 4 яйця, 4 ст. ложки кукурудзяного крохмалю. Також можна додати ванільну есенцію та кленовий сироп. Якщо з останнім проблема, сміливо міняємо його на мед, фруктовий джем, просто фрукти чи цукрову пудру. Інтригує? Тоді дивись рецепт нижче. Все це будемо запікати у формі в 6 дюймів (15 см).

Як готувати легкий варіант йогуртового пирога:

  1. Змастіть форму кулінарним спреєм та вистеліть зверху кулінарний папір. Він має повністю покривати внутрішню частину форми та трохи виходити на бокові стінки.
  2. Притисніть пергамент, щоб він прилип до дека. Не хвилюйтеся, якщо він помнеться - це додасть пирогу домашнього вигляду.
  3. Спочатку додайте йогурт у миску, далі змішуємо його разом з яйцями (послідовно розбиваємо одне за одним, поки все не збовтається в гладку консистенцію). Якщо вам хочеться додати цукру чи трохи ванілі (есенції), робимо це саме на цьому етапі.
  4. Просіюємо кукурудзяний крохмаль у тісто, збиваємо до однорідності.
  5. Виливаємо тісто у форму для випікання і готуємо у фритюрниці/пічці при температурі 160°С від 20 до 23 хвилин. Якщо маєте духовку, ставимо пиріг на 70-75 хв та печемо при 180°C. Він буде готовий, як тільки трохи надується та карамелізується зверху. 
  6. Виймаємо торт, даємо йому охолонути при кімнатній температурі близько 30 хвилин. Потім ставимо в холодильник на дві години.

При подачі даємо кленовий сироп, фрукти, мед або інше солодке на тарілку чи зверху торта. Деяким смакує страва із грецьким йогуртом. Як ми вже згадували, цей рецепт можна удосконалювати на свій смак. Наприклад, замість ванільного йогурту, можна спробувати будь-який інший. 

Торт чимось схожий на пригорілий баскський чизкейк в іспанському стилі / фото Espress

Радимо експериментувати зі спеціями: кориця та мускатний горіх будуть чудово смакувати у випічці. Смачного!

Універсальне правило для найсмачнішого чаю

Якщо з тортом розібралися, як щодо запашного чаю? УНІАН з'ясував, як смачно заварити напій. Може здаватися, що це легка справа - кинув пакетик чи листя чаю в окріп - готово.

Але час настоювання рідини теж має значення. Про універсальне правило - читай у в матеріалі.  Зазначимо, що експеримент з напоєм провели вчені.

Вас також можуть зацікавити новини: