
Якщо ви шукаєте оригінальні та незвичайні рецепти для сніданку, спробуйте яйця по-флорентійськи. Ця маловідома страва включає ідеально зварені яйця на подушці з обсмаженого шпинату, покриті шаром вершкового густого голландського соусу.
Історія рецепта
Як пише Delish, згідно з народними переказами, назва яйця "по-флорентійськи" виникла в 1500-х роках, коли Катерина Медічі вийшла заміж за Генріха II Французького і привезла до Парижа багато своїх улюблених тосканських страв, включно зі шпинатом. Нова королева була особливо захоплена подачею цієї листової зелені до кожного прийому їжі. У наступні роки будь-яку французьку страву зі шпинатом, чи то кіш, чи то курка, чи то камбала, чи то яйця-пашот, стали називати "флорентійською".
Інгредієнти
Шпинатна підкладка
- 2 ст. л. несолоного масла
- 1/2 цибулі-шалот, дрібно нарізаної
- 220 г свіжого шпинату
- 1/4 ч. л. кошерної солі
Голландський соус
- 10 ст. л. несолоного масла, нарізаного кубиками
- 2 великих яєчних жовтки
- 2 ч. л. (або більше) свіжого лимонного соку
- 1/2 ч. л. (або більше) солі
Яйця і збірка
- 4 великих яйця
- 2 англійських мафіни, розділених навпіл, підсмажених
- Свіжомелений чорний перець
Спосіб приготування
Шпинат
1. У великій сковороді на середньому вогні розтопіть масло. Додайте цибулю-шалот і готуйте, помішуючи, поки вона не розм'якне, 3-4 хвилини. Додайте шпинат; приправте сіллю. Готуйте, помішуючи, поки він не пом'якшиться і зменшиться в об'ємі, ще 3-4 хвилини.
2. Зніміть із вогню. Використовуючи шумівку, перекладіть шпинат і цибулю-шалот у середню миску.
Голландський соус
1. У невеликій каструлі на середньому вогні розтопіть масло до утворення піни.
2. У блендері змішайте яєчні жовтки, лимонний сік і сіль на високій швидкості до однорідності. Зменшіть швидкість до середньо-низької і повільно вливайте масло, поки не утвориться густий кремовий соус. Спробуйте і додайте більше лимонного соку або солі за потреби.
Яйця та збірка
1. Наповніть середню каструлю наполовину водою і доведіть до кипіння на середньо-сильному вогні. Зменшіть вогонь до слабкого, щоб підтримувати легке кипіння.
2. Розбийте 1 яйце в невелику миску. Використовуючи ложку з довгою ручкою, помішуйте киплячу воду, поки не утвориться вир. Приберіть ложку і вилийте яйце з миски в центр виру, дозволяючи воді закрутити його в кулю.
3. Зваріть яйце-пашот, обережно підштовхуючи шумівкою приблизно щохвилини, поки білок не стане твердим, але все ще пружним на дотик, 3-4 хвилини. Перекладіть яйце на тарілку, застелену паперовим рушником, і тримайте в теплі. Повторіть із рештою 3 яйцями.
4. Зверху на половинки англійських мафінів викладіть шпинат і яйце-пашот. Викладіть зверху голландський соус; приправте перцем.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати надзвичайно смачну і кремову яєчню-бовтанку. Це можна зробити з додаванням одного інгредієнта, який не додасть страві зайвих калорій, а лише збільшить користь.