Це маловідомий рецепт, яким ви зможете здивувати своїх близьких / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви шукаєте оригінальні та незвичайні рецепти для сніданку, спробуйте яйця по-флорентійськи. Ця маловідома страва включає ідеально зварені яйця на подушці з обсмаженого шпинату, покриті шаром вершкового густого голландського соусу.

Історія рецепта

Як пише Delish, згідно з народними переказами, назва яйця "по-флорентійськи" виникла в 1500-х роках, коли Катерина Медічі вийшла заміж за Генріха II Французького і привезла до Парижа багато своїх улюблених тосканських страв, включно зі шпинатом. Нова королева була особливо захоплена подачею цієї листової зелені до кожного прийому їжі. У наступні роки будь-яку французьку страву зі шпинатом, чи то кіш, чи то курка, чи то камбала, чи то яйця-пашот, стали називати "флорентійською".

Інгредієнти

Шпинатна підкладка

Відео дня
  • 2 ст. л. несолоного масла
  • 1/2 цибулі-шалот, дрібно нарізаної
  • 220 г свіжого шпинату
  • 1/4 ч. л. кошерної солі

Голландський соус

  • 10 ст. л. несолоного масла, нарізаного кубиками
  • 2 великих яєчних жовтки
  • 2 ч. л. (або більше) свіжого лимонного соку
  • 1/2 ч. л. (або більше) солі

Яйця і збірка

  • 4 великих яйця
  • 2 англійських мафіни, розділених навпіл, підсмажених
  • Свіжомелений чорний перець

Спосіб приготування

Шпинат

1. У великій сковороді на середньому вогні розтопіть масло. Додайте цибулю-шалот і готуйте, помішуючи, поки вона не розм'якне, 3-4 хвилини. Додайте шпинат; приправте сіллю. Готуйте, помішуючи, поки він не пом'якшиться і зменшиться в об'ємі, ще 3-4 хвилини.

2. Зніміть із вогню. Використовуючи шумівку, перекладіть шпинат і цибулю-шалот у середню миску.

Голландський соус

1. У невеликій каструлі на середньому вогні розтопіть масло до утворення піни.

2. У блендері змішайте яєчні жовтки, лимонний сік і сіль на високій швидкості до однорідності. Зменшіть швидкість до середньо-низької і повільно вливайте масло, поки не утвориться густий кремовий соус. Спробуйте і додайте більше лимонного соку або солі за потреби.

Яйця та збірка

1. Наповніть середню каструлю наполовину водою і доведіть до кипіння на середньо-сильному вогні. Зменшіть вогонь до слабкого, щоб підтримувати легке кипіння.

2. Розбийте 1 яйце в невелику миску. Використовуючи ложку з довгою ручкою, помішуйте киплячу воду, поки не утвориться вир. Приберіть ложку і вилийте яйце з миски в центр виру, дозволяючи воді закрутити його в кулю.

3. Зваріть яйце-пашот, обережно підштовхуючи шумівкою приблизно щохвилини, поки білок не стане твердим, але все ще пружним на дотик, 3-4 хвилини. Перекладіть яйце на тарілку, застелену паперовим рушником, і тримайте в теплі. Повторіть із рештою 3 яйцями.

4. Зверху на половинки англійських мафінів викладіть шпинат і яйце-пашот. Викладіть зверху голландський соус; приправте перцем.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати надзвичайно смачну і кремову яєчню-бовтанку. Це можна зробити з додаванням одного інгредієнта, який не додасть страві зайвих калорій, а лише збільшить користь.

Вас також можуть зацікавити новини: