Гірські вершини Монблан і Фудзі входять до п'ятірки найбільш небезпечних місць для туристів / Колаж УНІАН, фото en.wikipedia.org 

У той час як багато туристів їдуть у відпустку, щоб розслабитися, деякі відпочиваючі полюбляють подорожі з натяком на небезпеку, щоб полоскотати нерви. 

Як пише express.co.uk, тревел-експерти з туристичної компанії Holidu визначили найнебезпечніші чудеса природи у світі. Для цього вони порівняли середню кількість смертей та нещасних випадків із кількістю відвідувачів.

Десятка найнебезпечніших місць для відпочинку виглядає так:

Відео дня
  1. Монблан, Франція
  2. Бен Невіс, Великобританія
  3. Гора Фудзі, Японія
  4. Гора Еверест, Непал
  5. Гора Кіліманджаро, Танзанія
  6. Національний парк Йосеміті, США
  7. Столова гора, Південна Африка
  8. Маттерхорн, Швейцарія
  9. Гранд-Каньйон, США
  10. Скелі Мохер, Ірландія.

Найнебезпечнішим дивом природи в світі є гора Монблан у Франції. За деякими оцінками, рівень смертності на горі становить близько 100 туристів на рік. Французька влада навіть вимагає заставу в розмірі 15 000 євро за сходження на гору, щоб відлякувати недосвідчених альпіністів.

Цікаво, що найвища у світі гора Еверест знаходиться лише на четвертому місці у списку. Її обігнали Бен Невіс у Великій Британії та Фудзі в Японії.

Але в списку небезпечних пам'яток не тільки гірські вершини. Також в десятку входять парк Йосеміті в США через складний рельєф і бурих ведмедів, і Гранд Каньйон, який становить небезпеку в певних погодних умовах.

Крім того, смертельно небезпечними бувають і ірландські скелі Мохер. Часто на цих скелях гинуть любителі селфі, які ризикують через красиві фото зірватися з обриву.

Раніше популярний міжнародний туристичний портал Lonely Planet представив щорічний список локацій по всьому світу, які варто відвідати в 2024 році.

До списку країн увійшли Монголія, Індія, Мексика, Марокко, Чилі, Узбекистан, Хорватія.

Вас також можуть зацікавити новини: