колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Варені яйця є улюбленим сніданком для багатьох людей. Однак часто буває складно визначити, чи вони вже дотатньо зварилися. Видання Express розповіло про один трюк, який допоможе визначити ступінь готовності яєць.

Творець бренду Better Eggs, експерт Генрі О'Коннор пояснив, що треба просто покласти яйце на рівну поверхню, як-от стільниця чи обробна дошка, і злегка покрутити його. Якщо яйце обертається плавно та рівномірно - воно зварене круто, якщо яйце при цьому хитається - то воно м’яке.

"М’яке або сире яйце містить усередині рідину, яка ворушиться під час обертання яйця, порушуючи його рівновагу та змушуючи його перехилятися. Тоді як зварене круто яйце є твердим повністю, і тому воно обертається рівномірно. Це розумний елемент кухонної фізики", - пояснив Генрі.

Відео дня

Також він запевнив, що такі методи для перевірки ступеня готовності яєць, як струшування, занурення у воду, не працюють ефективно.

Крім того, за словами Генрі, існує лайфхак для визначення свіжості яйця. Для цього треба наповнити миску водою та обережно занурити в неї яйце.

Якщо воно тоне і лежить рівно - значить, воно свіже. Якщо тоне, але стоїть вертикально - яйце все ще безпечне для вживання, але його слід з'їсти якомога щвидше. Якщо ж яйце спливає доверху - воно зіпсоване, і його потрібно викинути.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати ідеальні яйця без олії. За словами експерта з яєць Генрі О'Коннора, секрет у тому, щоб замість жиру додати в гарячу сковороду ложку жирних вершків. Він розповів, що треба дати вершкам кілька секунд закипіти, а потім розбийте яйця і смажити, поки білки не схопляться. У результаті смажене яйце матиме золотисті краї, ніжний білок і насичений, маслянистий жовток, що не поступається ресторанним сніданкам.

Вас також можуть зацікавити новини: