Шестирічна панда Менг Менг народила близнюків у Берлінському зоопарку.

Відео дня

Це народження панд у Німеччині стало першим за всю історію країни, повідомила прес-служба столичного зоопарку у понеділок, 2 вересня, передає Deutsche Welle.

Менг Менг народила панд-близнюків ще 18 серпня. О 18:54 на світ з'явилося перше дитинча. Після народження новоспечена мати відразу поклала дитинча обережно собі на живіт і почала гріти його великими лапами, своїм теплим диханням і м'яким хутром. Однак часу для відпочинку у молодої мами виявилося небагато, бо вже о 19:42 зоопарк поповнився другою пандою-немовлям.

Дитинчата панди народилися з вагою у 136 і 186 грамів. Їхня стать поки що невідома, співробітники зоопарку та ветеринари дізнаються про неї впродовж наступних тижнів.

Читайте такожУ китайському зоопарку для панд організували масовий день народження (фото, відео)

"Менг Менг та її двоє дитинчат добре пережили пологи", - наводить прес-служба зоопарку слова ветеринара.

"Хоча вона вперше стала мамою, панда добре дбає про своє потомство. Після народження дитинчата повинні пити молоко приблизно кожні дві-три години. Також дуже важливо, щоб мама постійно тримала їх у теплі", - додав ветеринар.

Відразу після народження немовлята панди не схожі на своїх дорослих батьків. Ведмежата народжуються рожевого кольору з білим пухом. Мама та малюки поки що відпочивають та набираються сил. Найближчим часом відвідувачі зоопарку не зможуть з ними познайомитися.

Тим часом тато близнюків 9-річний Цзяо Цін їсть бамбук і добре відпочиває у своєму саду. Самці панди не беруть участі у вирощуванні дитинчат.

Зазначається, що експерти зоопарку та Інституту досліджень зоопарку та дикої природи Лейбніца змогли встановити вагітність Менг Менг лише за тиждень до пологів за допомогою УЗД.

Вагітність Менг Менг встановити вдалося лише за тиждень до пологів / REUTERS

Раніше УНІАН повідомляв, що в бельгійському зоопарку "Пайри Дайза" (Pairi Daiza) велика панда народила відразу двох дитинчат.