У бельгійському зоопарку "Пайри Дайза" (Pairi Daiza) велика панда народила відразу двох дитинчат.

Відео дня

Зоопарк повідомив, що на світ з'явилися маленькі панди - самець і самка. Випадки народження цих тварин у неволі вкрай рідкісні, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Наступні кілька днів будуть надзвичайно важливими для їх виживання, відзначили в "Пайри Дайза". Дитинчата та їх мати Хао Хао будуть перебувати під наглядом працівників зоопарку, які повинні стежити за належним доглядом за дитинчатами.

Засновник і президент зоопарку заявив: "Народження двох дитинчат - це прекрасна новина для цього дивного виду, що як і раніше перебуває під загрозою. Ми дуже горді".

Дитинчата народилися в четвер. Самець важить 160 г, а самка, яка народилася через дві години, важить 150 р.

Щоб мати могла відпочити, працівники зоопарку вирішили залишати з Хао Хао по одному дитинчаті, у той час як інший перебуватиме в інкубаторі на штучному вигодовуванні.

Читайте такожВ Австралії обрали наймилішу коалу (відео)

До народження близнюків Хао Хао вже один раз ставала матір'ю в "Пайри Дайза". Панду взяли в оренду у Китаю на 15 років. Усі дитинчата панд, які народилися в період оренди, також є власністю КНР.

У великих панд незвичайний репродуктивний цикл: дорослі самки здатні до зачаття лише раз на рік, причому триває ця фаза менше двох днів, через що панди погано розмножуються в неволі. Люди втручаються в процес, вважаючи, що збудити статевий потяг у звірів можна, наприклад, демонструючи їм так зване "панда-порно" або навіть даючи віагру. Але ці експерименти не увінчалися особливим успіхом. Хао Хао штучно запліднили в квітні.

За інформацією Всесвітнього фонду дикої природи, у світі в природі залишилося менше ніж 2 тисячі панд.

У 2016 році Міжнародний союз охорони природи й природних ресурсів змінив статус великих панд із виду, що перебуває під загрозою, на вид, що перебуває в уразливому становищі.

Раніше УНІАН повідомляв, що в зоопарку китайської провінції народилися панди-двійнята. Це - дівчинка і хлопчик.