REUTERS

Німеччина ратифікує Паризьку угоду по клімату до наступної кліматичної конференції в листопаді 2016 року в Марракеші. Про це канцлер ФРН Ангела Меркель заявила у вівторок, виступаючи на Петерсбергському діалозі з питань захисту клімату, який завершується в Берліні, передає Deutsche Welle.

Читайте такожГлобальне потепління загальмують видобутком сланцевого газу - вчені

Канцлер Німеччини також виступила за необхідність додаткових кроків для боротьби з кліматичними змінами. Вона підкреслила: тих зобов'язань, які країни взяли на себе в рамках угоди, недостатньо, щоб домогтися поставлених цілей.

Відео дня

За словами глави уряду Німеччини, ЄС, як і раніше дотримується мети ратифікувати угоду до листопада. Кабінет міністрів розгляне це питання в середу, 6 липня. Крім того, Меркель привітала намір США і Китаю також ратифікувати паризьку угоду ще в 2016 році.

Як відомо, Паризьку угоду по клімату було прийнято в грудні 2015 року. Представники 195 держав, серед іншого, домовилися скорочувати викиди в атмосферу, щоб стримувати підвищення температури повітря на планеті до кінця цього століття в межах двох градусів за Цельсієм від рівня доіндустріальної епохи, а в ідеальному випадку - в межах півтора градусів.

Угода набуде чинності після того, як її ратифікують щонайменше 55 держав, на частку яких припадає щонайменше 55 відсотків викиду парникових газів.