Фото ДСНС

В Україні знову вирують лісові пожежі. Минулого тижня лише у Луганській області вогнем було охоплено понад 1200 га території.

Проте, як йдеться у статті "24 каналу" "Як екоактивісти проміняли проблеми на гроші", екологічні активісти самоусунулись й не проводять жодних заходів. 

Як пише "24 канал", в Україні вже стало сумною традицією проведення лише платних екологічних шоу-мітингів чи акцій, але коли є реальні проблеми – то все "тихо".

Читайте такожНа Херсонщині у природному парку сталося масштабне загоряння плавнів (фото, відео)

Відео дня

"Згадаємо хоча б останні болючі теми. Чи пам’ятаєте ви, наприклад, протести проти незаконного видобутку бурштину? Чи після страшних потопів у Карпатах? Може, згадаєте пікети після пожеж у Чорнобилі? Ні, їх не було! Хоча саме екологічні активісти в усьому світі виконують роль контролерів влади у питаннях охорони довкілля. На жаль, тільки не в Украiні", - йдеться у статті.

Втім, продовжує ЗМІ, було б неправильно заявляти, що всі наші екологічні активісти зовсім пасивні.

"Щойно почалася місцева виборча кампанія, як сотні таких собі "зелених" подалися на вибори – персонально, у списках різних партій, а також заполонили передвиборчі штаби. Експерти вже зараз попереджають, що на цих виборах тему захисту довкілля будуть дуже активно експлуатувати для підняття рейтингів. Особливо в проблемних промислових регіонах", - наголошується у матеріалі.

"Справді, час від часу активізуються різноманітні екоексперти, які не мають жодного досвіду роботи й не мають відповідної освіти, однак на все мають готові рішення, – зазначила у коментарі "24 каналу" президент Professional Association of Ecologist of Ukraine Людмила Циганок. – Саме під час виборів такі випадки стають масовими, адже деякі політики та псевдоексперти на цій темі заробляють як гроші, так і політичні дивіденди".

Журналісти "24 каналу" у матеріалі згадали один із головних принципів Green Peace: "ми там, де проблеми, а не там, де гроші". "Для більшості українських екоактивістів цей постулат нічого не вартий", - підсумовується у матеріалі.