В Німеччині за останні кілька десятиліть на 76% зменшилася кількість літаючих комах / flickr.com/photos/mywright

Кількість членистоногих в Пуерто-Ріко скоротилася в 60 разів у порівнянні з 1970-ми роками, з'ясували дослідники із Політехнічного інституту Ренсселера в Нью-Йорку.

Разом із іншими роботами на цю тему вимирання комах викликає у вчених серйозне занепокоєння. Дослідження було опубліковане в журналі PNAS.

Кількість членистоногих комах в Національному лісі Ель-Юнке знизилася в 10-60 разів у порівнянні з даними 1976 року. Зменшилася і кількість тварин, для яких комахи служать їжею. Популяції ящірок скоротилися на 30%, жаб — на 50%, деяких видів птахів — на 90%. Вчені пов'язують вимирання комах в Пуерто-Ріко з тим, що температура в тропічних лісах зросла на 2,2°С — комахи не здатні регулювати температуру тіла і такі зміни могли виявитися для них згубними.

Відео дня

Читайте такожУ ЄС заборонили використання шкідливих для бджіл інсектицидів

Інші роботи показують, що в Німеччині за останні кілька десятиліть на 76% зменшилася кількість літаючих комах, а в усьому світі за останні 35 років стало на 45% менше безхребетних.

«Дослідження повинне змусити нас звернути увагу — це явище може бути значно глобальнішим і займати набагато більше екосистем, — ділиться Девід Вагнер, спеціаліст по збереженню безхребетних з Коннектикутського університету. — Ця одна з самих тривожних статей, що я читав».