Ілюстрація REUTERS

Ціни на цибулю в Україні за останній тиждень знизилися майже на чверть через збільшення поставок імпортної цибулі з Казахстану, Польщі та Нідерландів.

Читайте такожПідстав для подорожчання хліба немає – міністр економіки

Про це повідомляє прес-служба аналітичної платформи EastFruit.

Відео дня

"З початку тижня на ринок України почала масово надходити цибулю з перерахованих вище країн. Своєю чергою, оптові компанії відмовлялися купувати цю продукцію місцевих виробників за декларованим продавцями на початку тижня цінами, посилаючись на збільшення пропозиції дешевшої імпортної цибулі", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим українські виробники змушені були знизити ціни на свою продукцію.

"В результаті сьогодні цибулю з місцевих господарств пропонують за ціною 10-15 гривень/кілограм, що в середньому на 24% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. При цьому більшість операторів ринку зазначають, що практично 80% продукції на внутрішньому ринку країни – це імпортна цибуля", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що сьогодні ціна на цибулю в Україні вже в середньому на 28% нижча, ніж в аналогічний період минулого року.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією Антимонопольного комітету, українські мережі супермаркетів почали знижувати торговельну націнку на продукти першої необхідності - борошно, буряк, капусту, картоплю, моркву, різні крупи, цибуля, цукор, олія, макаронні вироби, молоко та яйця.