Продажі сиру перестали зростати / фото ua.depositphotos.com

Перспектива збуту великих обсягів сиру не найкраща, оскільки продажі сиру перестали зростати, а його імпорт суттєво збільшився. Про це повідомили експерти дослідницької компанії Infagro.

"У найближчій перспективі сири не подешевшають, але акції з великими знижками стануть масовими. Та навіть цінові знижки врятують не всіх виробників, адже імпорт сиру досить суттєво зріс", - йдеться в повідомленні.

Експерти відмічають, що європейський сир дешевий і конкурувати з ним українському виробнику стає все складніше. 

Відео дня

Зазначається, що за перший квартал імпорт твердого, напівтвердого та білого сиру зріс на 12%. У тому числі було завезено суттєвий обсяг твердих та напівтвердих сирів, які складають найбільшу конкуренцію вітчизняним сироварам. Імпорт плавленого сиру зріс на чверть.

Проте впевненості в подальшому суттєвому збільшенні імпорту поки немає. Девальвація гривні трохи відлякує імпортерів. 

"Зважаючи на загострення проблем з продажами на внутрішньому ринку, виробники сирів намагаються збільшувати його експорт, але це вдається не завжди. Експортні продажі напівтвердих сирів у першому кварталі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року впали на 11%. Ще гірше виглядає динаміка експорту напівтвердих сирних продуктів. Їх продажі у першому кварталі скоротилися майже на чверть. В перспективі, експорт цього товару ще більш суттєво впаде", - додали експерти.

Ціни на продукти в Україні 

У цьому році в Україні суттєво подорожчали яблука. Якщо порівнювати з минулими сезонами, ціни на них продовжують встановлювати рекорди. В середньому по ринку ціни на яблука на 25-30% вищі, ніж у попередній рік. 

На минулому тижні оптові ціни на картоплю в Україні опустилися до 14-18 грн/кг ($0,36-0,46/кг), що в середньому на 13% дешевше, ніж наприкінці попереднього робочого тижня. Проте картопля наразі коштує в середньому в 3 рази дорожче, ніж у першій половині квітня 2023 року. 

Вас також можуть зацікавити новини: