В Україні почали продавати полуницю з відкритого ґрунту / фото depositphotos.com

Цього тижня виробники західних областей України розпочали масову реалізацію суниці садової (полуниці) з відкритого ґрунту, наразі оптові ціни на цю ягоду складають 50-85 грн/кг, що в середньому в 1,5 раза дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Як повідомили аналітики проекту EastFruit, поточного року сезон реалізації полуниці з відкритого ґрунту дещо затримався через тривалу і холодну весну.

"Так, в аналогічний період минулого року вже практично всі регіони України розпочали реалізацію суниці садової. На сьогодні про це повідомляють лише виключно виробники західних областей", – зазначили експерти.

Відео дня

Вони додали, що суниця садова в Україні коштує у середньому на 25% дорожче, ніж наприкінці травня минулого року. Таку цінову різницю ключові гравці ринку пов’язують з більш пізнім стартом початку сезону реалізації ягоди відкритого ґрунту.

Ціни на продукти в Україні

Як повідомляв УНІАН, на споживчому ринку у квітні ціни на продукти  харчування та безалкогольні напої, порівняно з минулим місяцем, зросли  на 0,4%. 

Найбільше (на 7,4%) подорожчала свинина. На 1,8–0,3% зросли ціни на яловичину, м'ясо птиці, кисломолочну продукцію, безалкогольні  напої, рибу та продукти з риби, хліб, овочі. 

Водночас на 8,7% подешевшали яйця, на 1,9-0,3% знизилися ціни на продукти переробки зернових, соняшникову олію, фрукти, рис, молоко, цукор.

Вас також можуть зацікавити новини: