Деякі види м'яса додали у ціні до 20 гривень / УНІАН

В Україні суттєво подорожчала свинина.

Так, за даними Мінфіну, середня ціна свинячої грудинки підвищилася з 144,89 грн/кг до 158,71 грн/кг, лопатка подорожчала з 139,79 грн/кг до 155,34 грн/кг.

Ошийок додав у ціні з 189,54 грн/кг до 213,35 грн/кг.

Відео дня

Вартість ребер підвищилася з 144,90 грн/кг до 163,96 грн/кг, підчеревка з 141,92 грн/кг до 161,97 грн/кг, а шашлику з 152,93 грн/кг до 162 ,69 грн/кг.

Зазначимо, що виробництво свинини в Україні орієнтоване здебільшого на внутрішній ринок, тому ціни на цей вид м’яса за місяць суттєво зросли. Причина – вплив ринкових чинників та інфляції, як і інші продукти.

Нагадаємо, за прогнозами експертів, взимку на українців чекатиме дуже серйозний період зростання цін на продукти.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти зазначали, що через окупацію півдня України можуть зрости ціни на імпортні овочі та фрукти: томати, огірки та різновиди кісточкових, які завозили з Туреччини, Польщі та Балканського півострова.

Вас також можуть зацікавити новини: