REUTERS

Екс-міністр фінансів РФ, голова Комітету громадських ініціатив Олексій Кудрін не виключає падіння цін на нафту до $16-18 за барель.

"Сьогодні є цілий ряд факторів, який працює на зниження ціни. Вона буде нижчою, ніж ми бачимо сьогодні. Вона може дійти до 18 і навіть до 16 (доларів за барель), але на нетривалий час. Дійсно це буде найнижча точка", - заявив він на діловому сніданку "ВТБ Капіталу" в Давосі, пише ТАСС.

На думку Кудріна, російська економіка може повернутися до зростання протягом одного-двох років. "Протягом року-двох економіка вийде на позитивні показники", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожМіжнародне енергетичне агентство: російська економіка може впасти на 10%

Колишній голова Мінфіну РФ додав, що наявність бюджетних резервів, низький рівень боргу і гнучкий курс рубля дозволили російській економіці швидко адаптуватися до поточних умов.

У середу на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі Кудрін заявив, що дефіцит російського бюджету за середньорічної ціни на нафту на рівні $30 за барель досягне 6% ВВП.

"Пік кризи ще попереду", - додав він. Екс-міністр також вважає, що російська влада повинна відмовитися від надій, що ціни на нафту знову підвищаться, і протягом 2-3 місяців визначитися з довгостроковою стратегією реформ.