Фото УНИАН

Кабінет міністрів України на засіданні в четвер схвалив та направив до Верховної Ради законопроект про спрощення ліцензування та отримання документів дозвільного характеру у сфері використання ядерної енергетики.

"Супроводжуйте законопроект у Верховній Раді", - сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Зокрема, законопроектом пропонується спростити адміністративні вимоги до перевезення радіоактивних матеріалів, операціями з радіоактивними відходами, а також скасувати ліцензування бізнесу, який генерує такі відходи.

Відео дня

"Радіоактивні відходи виникають багато де, зокрема, при використанні джерел іонізуючого випромінювання, а вони широко використовуються в медицині, науці, промисловості", - зазначила заступник директора департаменту нафтогазового комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості Тетяна Довжок, представляючи законопроект.

Крім того, документ передбачає скасування дозволів для бізнесу, який потенційно може генерувати невелике радіоактивне випромінювання.

Читайте такожЯценюк запропонував ЄС синхронізувати енергосистеми України і Європи

Як повідомляв УНІАН, за даними державного концерну "Енергоатом", українські атомні електростанції в 2015 році значно поліпшили стабільність роботи і менше виводили енергоблоки ремонти, що дозволило АЕС провести додаткові обсяги електроенергії.

У 2015 році не відбулося жодної зупинки енергоблоків АЕС на позаплановий ремонт через неякісне виконання попереджувальних ремонтів. При цьому тривалість поточних ремонтів енергоблоків АЕС в 2015 році була в 4 рази менше середнього показника протягом останніх 10 років.