Лідер партії «Батьківщина» Юлія ТИМОШЕНКО вважає неприпустимим створення спільного газового підприємства України і Росії, оскільки це стане здачею національних інтересів України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ю.ТИМОШЕНКО заявила сьогодні журналістам після відвідування Генеральної прокуратури.

«Якщо громадяни України і далі будуть мовчати, то за «Укртелекомом» та шельфом Чорного моря, за енергокомпаніями, за заводами далі піде й наша газотранспортна система і НАК «Нафтогаз», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

Вона наголосила, що підписання угоди про спільне підприємство на тих умовах, які пропонує Росія, призведе до того, що «ми позбудемося не тільки газотранспортної системи, яка приносить щорічно в бюджет 3 млрд. доларів, але й усієї системи видобутку газу».

«Тому я вважаю, що якщо СП буде підписане і буде внесено туди НАК «Нафтогаз», це буде найбільша помилка української влади і це буде зрада, яка торкнеться бюджетів усіх родин. Тому всіма силами я буду робити все, щоб цього не допустити», - додала Ю.ТИМОШЕНКО.