REUTERS

Казначейські і валютні рахунки держави поповнюються, і на даний час на рахунках знаходиться близько 9 млрд грн і 2 млрд дол., повідомляється на сайті Міністерства фінансів з посиланням на міністра Олександра Шлапака.

Міністр зазначив, що, незважаючи на критичну ситуацію на сході, казначейські і валютні рахунки держави все ж таки поповнюються.

«Зараз ми почуваємо себе досить упевнено. Я ще раз підкреслюю. Ми, до речі, коли прийшли до влади, у нас був нуль і на казначейських рахунках, і на валютних рахунках. На сьогоднішній ранок ми мали близько 9 млрд грн на рахунках і близько 2 млрд доларів», - сказав Шлапак.

Відео дня

За словами міністра, якщо ситуація не погіршуватиметься, бюджет буде виконано, як і всі зобов'язання перед державним бюджетом і місцевими бюджетами до кінця цього року.

Читайте такожДоходи держбюджету України зросли майже на 49 млрд гривень

Як повідомляв УНІАН, залишок коштів на єдиному рахунку Державної казначейської служби України на початок вересня становив 13,412 млрд грн, що на 6,842 млрд грн, або в 2 рази більше, ніж на початок серпня 2014 року.

Порівняно з початком року залишок коштів єдиному рахунку Держказначейства зріс у 7,7 разу.

Обсяг коштів на єдиному казначейському рахунку постійно змінюється: збільшується під час надходження податків та інших обов'язкових платежів до державного і місцевого бюджетів і знижується під час пікових навантажень за витратами.