Кабмін створив робочу групу для координації переговорів з МВФ / REUTERS

Кабінет Міністрів створив міжвідомчу робочу групу з питань координації переговорного процесу з Міжнародним валютним фондом.

Читайте такожКоронавірус підвищив ризик для економік країн з низьким доходом-МВФ

Як передає прес-служба Міністерства фінансів, міжвідомча робоча група - це тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України, який утворений з метою виконання зобов'язань української сторони в рамках програми stand-by.

Відео дня

Зазначається, що головою робочої групи стане урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

Хто увійде до складу робочої групи

До складу групи з боку Мінфіну також увійдуть заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, на якого покладено обов'язки заступника голови групи, радник міністра фінансів Юлія Пашко, а також начальник відділу співпраці з МВФ управління міжнародного співробітництва Мінфіну Дмитро Манцуров - секретар робочої групи.

"Україна виконує структурні маяки в рамках спільної з МВФ програми stand-by. Відповідно до графіка, в червні був затверджений План зі скорочення NPL (проблемних кредитів - УНІАН) державних банків. Також у червні була спрощена процедура зміни постачальників газу для побутових споживачів. У вересні ми прийняли необхідне законодавство для роботи ДПС (Державної податкової служби – УНІАН) та Держмитслужби як єдиної юридичної особи. НКРЕКП (Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики та житлово-комунальних послуг – УНІАН) було прийнято рішення про встановлення тарифів на опалення, органи місцевого самоврядування майже завершили встановлювати свої тарифи", - цитує прес-служба Драганчука.

Що цьому передувало

  • 9 червня Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 мільярда SDR (близько 5 мільярдів доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19.
  • 12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ в рамках нової 18-місячної програми співпраці України та Фонду в розмірі 2,1 мільярда доларів.