У Фіскальної служби виникли проблеми з роботою одного із серверів / фото newsradio.com.ua

Державна фіскальна служба (ДФС) повідомила про вихід з ладу одного з серверів Єдиної автоматизованої інформаційної системи (ЄАІС), в результаті чого оформлення митних декларацій в автоматичному режимі тимчасово неможливо.

Читайте такожМінфін заявив, коли ДФС розділять на податкову та митну служби

"Повідомляємо, що 15 січня о 10 годині 15 хвилин вийшов з ладу один з серверів ЄАІС ДФС. Це призвело, зокрема, до того, що оформлення митних декларацій типу ЇЇ (декларація з обсягом даних, необхідним для пропуску товарів через митний кордон України та доставлення до митного органу призначення – УНІАН) в автоматичному режимі на центральному рівні тимчасово неможливий", - сказано на сайті ДФС.

Відео дня

У зв'язку з цим Фіскальна служба рекомендує подавати електронні або паперові декларації вищезгаданого типу безпосередньо до митниць ДФС.

"Про усунення аварійної ситуації буде повідомлено додатково. Просимо вибачення за тимчасові незручності", - говориться повідомленні прес-служби ДФС.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом щодо нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планується завершити до кінця квітня поточного року.