Ілюстрація REUTERS

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) сьогодні, 14 травня ухвалила рішення про початок антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну сталевих безшовних гарячедеформованих труб з Китаю.

Читайте такожУкраїнські металурги сподіваються на підтримку держави, щоб витримати конкуренцію з Китаєм і РФ

Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Відео дня

У повідомленні сказано, що до Мінекономрозвитку надійшла скарга від національного виробника, в якій повідомляється, що у 2015-2018 роках ціни імпорту сталевих безшовних гарячедеформованих труб з Китайської Народної Республіки були нижче цін на подібний товар національного виробника, а у 2018 році ціни імпорту були нижче собівартості товару вітчизняного виробника.

Водночас 2018 року проти 2015-го зростання обсягів імпорту сталевих безшовних гарячедеформованих труб з Китаю становило 356%.

"Міжвідомча комісія встановила, що національний виробник навів достатньо доказів, на підставі яких можна вважати, що імпорт в Україну сталевих безшовних гарячедеформованих труб походженням з КНР міг здійснюватися за демпінговими цінами. Тому МКМТ ухвалила рішення про початок антидемпінгового розслідування", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, товарообіг між Україною і Китаєм у січні-листопаді 2018 року збільшився на 1,1 мільярда доларів в порівнянні з усім 2017 роком і становив 8,82 мільярда доларів. Китай входить до десятки країн - найбільших торговельних партнерів України. Найбільшою статтею українського експорту до Китаю є продовольство.