Ілюстрація REUTERS

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає ліквідацію парламентської Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації.

Читайте такожДепутати хочуть скасувати список держоб'об'єктів, які не підлягають приватизації

Про це йдеться в законопроекті про внесення змін до Закону України «Про приватизацію державного та комунального майна».

Відео дня

Серед іншого передбачається виключити статтю №9 Закону України «Про приватизацію державного та комунального майна» та визнати такою, що втратила чинність, постанову Верховної Ради «Про Контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації».

Вищевказана стаття №9 («Контрольні комісії з питань приватизації») говорить про те, що «в цілях забезпечення контролю за здійсненням приватизації, додержанням законодавства України про приватизацію та аналізу її наслідків з числа депутатів утворюється Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради України з питань приватизації».

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до 1 грудня 2019 року передати не менше 500 підприємств до Фонду державного майна для подальшого продажу через електронну систему торгів “Prozorro. Продажу" в рамках малої приватизації.

Крім того, президент доручив Кабміну прийняти законопроект "Про скасування переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" до 1 жовтня 2019 року. Також Зеленський закликав скласти список стратегічних підприємств, які не підлягають приватизації.

Крім того, президент закликав почати підготовку великих державних компаній до приватизації і залучення інвестиційних радників до 1 грудня 2019 року. При цьому перший конкурс для таких радників повинен бути проведений не пізніше 1 квітня 2020 року.