Ілюстрація REUTERS

США наполягають, щоб південнокорейський бізнес приєднався до американської кампанії із заборони використання обладнання і технологій компанії Huawei.

Читайте такожСмартфони Huawei залишаться без Android і сервісів Google - Reuters

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на дипломатичне джерело в Сеулі.

Відео дня

"США різними дипломатичними шляхами продовжують заявляти МЗС, що використання товарів Huawei може спричинити проблеми з безпекою", - приводить газета її слова.

Видання вказує, що США зажадали від Південної Кореї заборонити використання мобільного зв'язку, що надається обладнанням Huawei, в уразливих районах, у тому числі на територіях, де розташовані американські військові об'єкти.

У південнокорейському дипломатичному відомстві, зазначає Chosun Ilbo, взяли до уваги висловлені американською стороною побоювання щодо Huawei, однак заявили, що влада не може втручатися у справи приватного бізнесу. За даними джерел в індустрії, південнокорейський бізнес може зазнати збитків в декілька мільярдів доларів від припинення імпорту продукції Huawei.

У середу три головних японських мобільних оператора NTT Docomo, SoftBank і KDDI оголосили, що відкладають вже запланований початок продажів нових моделей смартфонів Huawei. Японська корпорація Panasonic в четвер прийняла рішення зупинити всі торгові операції з китайською компанією.