Новий смартфон Fairphone 3 складається з 7 модулів / фото gsmarena

Зазвичай, сучасні смартфони набирають мало балів у рейтингу ремонтопридатності iFixit. Типовою є оцінка 3 з 10, у пристроях багато клею, а заміна навіть одного компонента перетворюється на складне копітке завдання. Компанія Fairphone обрала інший підхід.

Читайте такожСмартфон Redmi Note 8 Pro повністю розсекретили

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"Вона приділяє особливу увагу питанням етики, захисту навколишнього середовища та ремонтопридатності. Так що купуючи пристрій цієї компанії, власник може бути впевнений, що смартфон можна буде легко відремонтувати, а в ланцюжку поставок не буде нечистих на руку компаній. Як запевняє виробник, він не співпрацює з компаніями, які використовують заборонену працю або витрачають прибуток на закупівлю озброєнь", - йдеться в повідомленні.

При виробництві своїх гаджетів компанія прагне використовувати перероблені матеріали, а також використовувати модульну конструкцію, яка полегшує ремонт і мінімізує кількість відходів. Правда, такий підхід має й зворотну сторону медалі. Смартфони Fairphone, як правило, коштують дорожче аналогічних за характеристиками рішень. Зате можна отримати знижку, якщо здати свій попередній пристрій.

фото gsmarena

Новий смартфон Fairphone 3 складається з 7 модулів, що полегшує ремонт і переробку. Також він поставляється в повторно використовуваному упаковуванні. У плані характеристик цю модель можна назвати бюджетною. Вона містить 5,7-дюймовий дисплей без вирізу (дозвіл 2160х1080 пікселів, співвідношення сторін 18:9). Екран покритий захисним склом Gorilla Glass 5. Пристрій несе на борту процесор Snapdragon 632, оперативну пам'ять об'ємом 4 ГБ і вбудовану флеш-пам'ять ємністю 64 ГБ. У разі необхідності ємність сховища можна розширити за допомогою карти пам'яті. Пристрій також комплектується знімною батареєю ємністю 3000 мА-год. Підтримується технологія швидкої зарядки. На задній панелі розташована одиночна 12-мегапіксельна камера, а для автопортретів служить камера з 8-мегапіксельним сенсором.

Новинка підтримує можливість установки двох SIM-карт, містить модулі бездротового зв'язку Wi-Fi, Bluetooth 4.2 і NFC, модуль GPS навігації. Апарат працює під управлінням операційної системи Android 9 Pie.

Попри свої не найкращі характеристики, смартфон Fairphone 3 оцінюється в €450. Він вже доступний для замовлення на офіційному сайті компанії, а його фактичні продажі, в тому числі роздрібні, почнуться з 3 вересня.