У першому півріччі 2019 року в Литві використовували майже 4,5 млн сім-карт / фото УНІАН

У Литві пропонують почати використовувати вбудований модуль ідентифікації абонента eSIM (embedded SIM), електронну сім-карту, яка замінить традиційні SIM-карти.

Читайте такожАналітики спрогнозували, коли 5G-смартфоні перевершать за продажами моделі з 4G

Про це повідомляє портал Delfi.

Відео дня

"Нова технологія дозволить відмовитися від традиційних SIM-карт, а користувачам буде простіше змінити оператора, постачальника послуг мобільного зв'язку. Позитивну перспективу цієї технології вказують і директиви Євросоюзу, які спонукають впроваджувати її в країнах ЄС", – сказав віце-міністр транспорту і комунікацій Паулюс Мартінкус.

Нові мобільні пристрої – телефони, розумні годинники, інтелектуальні системи обліку, сенсори і пульти мають встановлену виробником мікросхему, яка може виконувати функцію звичайної фізичної SIM-карти, тому їх потрібно активувати дистанційно.

"Якщо відмовитися від традиційних SIM-карт можна було б заощадити ресурси, необхідні для їх виробництва та утилізації, зменшився б адміністративний тягар користувачів і бізнесу, збільшилася б конкуренція серед постачальників послуг зв'язку", – сказано в повідомленні.

На даний момент eSIM можна використовувати в Австрії, Естонії, Італії, Іспанії, Великобританії, Франції, Фінляндії, Швеції, Німеччині та інших країнах.

За даними Асоціації GSM, яка представляє інтереси операторів мобільного зв'язку по всьому світу, в Литві, як і в інших країнах світу, кількість активних SIM-карт вже перевищує кількість жителів. За даними Служби регулювання зв'язку, у першому півріччі 2019 року в Литві використовували майже 4,5 млн. сім-карт.