Також ходять чутки, що Windows Lite підтримуватиме додатки Android / фото The Verge

Напередодні стався масштабний витік стосовно нових мобільних ПК сімейства Surface, включаючи Surface Pro 7, Surface Laptop 3, гібридного Surface класу 2-в-1 на процесорі ARM, які Microsoft представить в рамках сьогоднішньої великої презентації.

Читайте такожMicrosoft випадково показала новий інтерфейс Windows (фото)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

Також очікується анонс складного планшета з двома екранами на платформі Intel Andromeda (друга назва - Centaurus).

"Цей планшет має працювати під управлінням спеціальної версії ОС Windows Lite, яка має стати наступним кроком у розвитку Always Connected PC. Якщо вірити відомому інсайдеру Евану Блессу (@evleaks), дана ОС дебютує під ім'ям Windows 10X", - йдеться в повідомленні.

Інсайдер стверджує, що Windows 10X призначена для пристроїв з двома екранами. На жаль, інсайдер не надав скріншотів, але раніше ми чули, що інтерфейс схожий з існуючим інтерфейсом Windows 10, але при цьому набагато більш спрощений та сучасний, подібно оболонці Surface Hub і інтерфейсу Windows Phone Continuum.

Блесс пише, що нова ОС дозволить запускати програми в "спеціальних контейнерах". Судячи з усього, йдеться про технології віртуалізації та запуск додатків на віддаленому сервері, а не локальній обробці команд.

Зазначається, що спочатку ця ОС працюватиме виключно з додатками PWA та UWP, але в кінцевому підсумку Microsoft, навчена гірким досвідом з Windows RT, планує додати підтримку традиційних додатків Win32.

Також були чутки, що Windows Lite підтримуватиме додатки Android, хоча після того, як Microsoft вбудувала повноцінне ядро Linux у звичайну Windows 10, подібне вже не є чимось дивним.

Як буде насправді, дізнаємося вже сьогодні - захід Microsoft, який транслюватиметься в прямому ефірі, стартує о 17:00 по Києву.