Дисплей Realme 6 — це панель Full HD+ діагоналлю 6,5 дюйма / фото Realme

Компанія Realme представила смартфони Realme 6 і 6 Pro. Новинки оцінені в 175 і 230 доларів відповідно, і можна очікувати, що приблизно такі ж ціни будуть у смартфонів Redmi Note 9 і Note 9 Pro.

Читайте такожRealme презентувала новий смартфон, який називають головним конкурентом Xiaomi Mi 10

Почнемо з молодшої моделі. Realme 6 на цей час є найдоступнішим смартфоном з 90-герцевим екраном. Це ще більше вражає, якщо згадати, що менш як рік тому це звання було у OnePlus 7 Pro!

Відео дня

Дисплей Realme 6 — це панель Full HD+ діагоналлю 6,5 дюйма. Realme не вказує тип панелі, а це означає, що, швидше за все, ми маємо справу з IPS. На це натякає і сканер відбитків пальців на бічній грані апарату, пише ixbt.com.

Серцем новинки є SoC MediaTek Helio G90T. І хоча це не конкурент навіть Snapdragon 855, все ж для 175-доларового смартфона це дуже продуктивне рішення. Оперативної пам'яті (LPDDR4x) може бути від 4 до 8 ГБ флеш-пам'яті (UFS 2.1) — від 64 до 128 ГБ. Ємність акумулятора — 4300 мА·год, причому є підтримка 30-ватної зарядки, що теж дуже вражає, враховуючи ціну смартфона.

фото Realme

Що стосується основної камери, вона містить чотири датчики зображення, але лише два можна назвати корисними. Це головний Samsung GW1 роздільною здатністю 64 Мп і восьмимегапіксельнийй «ширик». Інші два — це макро-камера з роздільною здатністю 2 Мп і чорно-біла портретна камера. Розширення фронтальної становить 16 Мп.

Окремо варто відзначити потрійний слот для SIM карт і карти пам'яті, а також наявність роз'єму для навушників. Габарити новинки становлять 162,1 х 74,8 х 9,6 мм за маси 191 грам. Працює смартфон під управлінням Android 10 з оболонкою Realme UI. На вибір є два кольори: синій та перламутровий.

фото Realme

Тепер перейдемо до старшої моделі. Realme 6 Pro має ряд важливих відмінностей від молодшого побратима, але деякі параметри повністю ідентичні. Цей смартфон трохи більший завдяки екрану діагоналлю 6,6 дюйма, а розширення те ж, тип панелі, судячи з усього, такий же, і є та сама підтримка 90 Гц. Основою тут є SoC Snapdragon 720G, а базовий обсяг ОЗП — 6 ГБ. При цьому тут такий же обсяг флеш-пам'яті, такий же акумулятор і та ж швидка зарядка.

фото Realme

В основній камері зміна лише одна — чорно-білий модуль замінений на 12-мегапіксельний з телеоб'єктивом. Завдяки цьому в смартфоні реалізований 20-кратний гібридний зум. Фронтальна камера у Realme 6 Pro подвійна з другим восьмимегапіксельним датчиком. Габарити — 163,8 х 75,8 х 8,9 мм за маси 202 грами. Варіанти кольорів: синій і помаранчевий. На жаль, про NFC на сайті нічого не сказано.