Realme X2 Pro почали продавати в Європі / фото Realme

Суббренд Realme китайської компанії Oppo цілком обґрунтовано називають серйозною загрозою Xiaomi і Redmi — всього за півтора року бренд пробився у топ-7 найбільш успішних виробників смартфонів і зараз веде активний наступ на ринок Європи.

Читайте такожВперше за два роки у світі зросли продажі смартфонів: які бренді найбільше купують

12 листопада Realme почав продажі свого смартфона Realme X2 Pro, який претендує на звання нового «народного флагмана», завдяки поєднанню невисокої ціни і збалансованих характеристик, в Європі, пише itc.ua.

В Європі смартфон пропонується в кольорах Neptune Blue і Lunar White в трьох конфігураціях пам'яті: 6/64 ГБ, 8/128 ГБ і 12/256 ГБ. Ціни в тій же послідовності — 399, 449 євро і 499 євро. Тобто, ціна дуже навіть приваблива, враховуючи, що актуальні флагмани Xiaomi Mi 9 Mi 9T Pro в Європі пропонуються відповідно за €449 і $399.

Смартфон Realme X2 Pro доступний для покупки через офіційний європейський сайт бренду з доставкою в такі країни: Іспанію, Бельгію, Францію, Італію, Люксембург, Нідерланди, Польщу, Португалію і Великобританію. Крім того, у Великобританії, Франції, Італії та Іспанії можна замовити новинку через Amazon.

Нагадаємо, анонс Realme X2 Pro менше місяця тому відбувся одночасно в Китаї і Європі, і в цій моделі є майже все, що потрібно: великий 90-герцовий екран, топова платформа Snapdragon 855+, 64-мегапіксельна квадрокамера, ємний акумулятор на 4000 мА·год, надшвидка зарядка на 50 Вт, стереодинаміки і NFC.

Мабуть, єдине, чого не вистачає для повного щастя — вологозахист і «чистий» Android (з коробки встановлена прошивка Color OS на базі Android 9 Pie). І як показали перші огляди, саме програмна складова очікувано є ахіллесовою п'ятою новинки. З іншого боку, бренд надає просту можливість розблокування завантажувача і люб'язно публікує вихідний код ядер своїх смартфонів, щоб розробники і ентузіасти могли без проблем створювати неофіційні прошивки.