Інсайдер розповів, чим здивують нові смартфони / Ілюстрація REUTERS

Нові смартфони Apple отримають модулі 5G, що відрізняються один від одного.

Про це в записці для інвесторів розповів авторитетний Інсайдер Мін-Чи Ко (Ming-Chi Kuo), повідомляє видання Appleinsider.

Читайте такожiPhone 11 став найпопулярнішим смартфоном у світі

Два стандарти 5G

Фахівець вважає, що компанія оснастить свої iPhone підтримкою двох стандартів 5g — високочастотного діапазону mmWave і низькочастотного діапазону sub-6 ГГц.

Відео дня

Стандарт mmWave

При цьому експерт не повідомив подробиць щодо того, які саме смартфони отримають підтримку того чи іншого стандарту. За версією журналістів, більш просунутий стандарт mmWave насамперед буде використовуватися в топових версіях iPhone 12-моделях Pro і Pro Max.

Згідно з розсекреченою інформації, Apple поставить від чотирьох до шести мільйонів смартфонів з mmWave у 2020 році, у 2021 році їх кількість збільшиться до 25-35 мільйонів одиниць. «Ми вважаємо, що через пандемію COVID-19 глобальних базових станцій міліметрового діапазону 5G буде менше, ніж очікувалося», - зауважив Мін — Чи Ко.

За словами інсайдера, на ринку компонентів для смартфонів з підтримкою зв'язку п'ятого покоління спостерігається дефіцит. У зв'язку з цим очікується підвищене навантаження на партнерів Apple, зокрема, компанію Luxshare і її дочірній підрозділ Yuan.

Хронологія подій

  • 31 липня 2020 року компанія Apple вперше перенесла щорічну презентацію нових iPhone. 
  • Презентація iPhone 12, повинна була відбутися у вересні 2020 року. Очікувалося, що не всі моделі iPhone 12 з'являться на ринку одночасно.
  • 13 серпня 2020 року з'явилася інформація про те, що iPhone 12 будуть представлені з 12 по 18 жовтня.
  • 21 серпня 2020 року в Apple назвали дату виходу iPhone 12 і відразу ж перенесли її.
  • 28 серпня 2020 року ЗМІ дізналися, чим здивує і скільки буде коштувати iPhone 12 Pro Max.