Honor стверджує, що сенсор вимірює температуру від -20 до +100 градусів Цельсія / фото Honor

Компанія Honor підготувала до випуску свій новий смартфон Honor Play 4 Pro, особливістю якого є наявність вбудованого інфрачервоного сенсора температури.

Читайте такожСвітові поставки смартфонів цього року впадуть майже на 12% - дослідження

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"В офіційному акаунті компанії в сервісі Weibo опубліковано відео, яке демонструє роботу такого датчика. У ролику видно мобільний пристрій, який демонструє показання температури після того, як його тримали біля обличчя і зап'ястя людей", - йдеться в повідомленні.

Як правило, датчики температури не використовуються в смартфонах, і така функція може виглядати як нішеве рішення. Але під час пандемії, коли висока температура може бути ознакою захворювання COVID-19, може бути корисно завжди мати під рукою пристрій для вимірювання температури. Звичайно, його корисність залежить від точності вимірювання. Honor стверджує, що сенсор здатний вимірювати температуру в діапазоні від -20 градусів Цельсія до +100 градусів за Цельсієм з точністю до десятої частки градуса.

фото Honor

За винятком температурного сенсора, новий Honor Play 4 Pro виглядає як типовий смартфон середнього рівня. Пристрій оснащений дисплеєм з роздільною здатністю Full HD+, процесором Kirin 990, оперативною пам'яттю об'ємом 8 ГБ, подвійною камерою і 5G-модемом.

Смартфон Honor Play 4 Pro з температурним сенсором надійде в продаж в Китаї за ціною близько 421 долар. Також буде доступна модифікація і без такого датчика, її ціна складе 407 доларів. Поки немає відомостей про те, чи буде цей смартфон продаватися за межами Китаю.