Черги "євроблях" на кордоні України практично зникли / фото УНІАН

На кордонах практично зникли черги через зменшення автомобілів на іноземній реєстрації.

Читайте такожУ Раді розповіли, що чекає на власників нерозмитнених "євроблях"

Про це повідомляє Delo.ua з посиланням на заяву голови Держприкордонслужби Петра Цигикала.

Відео дня

За його словами, Держмитслужба в межах своєї компетенції підтримує необхідний режим у пунктах пропуску, тобто приймає всі заходи з дотримання порядку та недопущення їх блокування.

Цигикал зазначив, що доти, доки діяли терміни на розмитнення, автомобілі з єврономерами часто перетинали кордон. Наразі черги на кордонах практично зникли.

"Ті люди, які жили в прикордонних районах, вони постійно мали п'ять разів на добу виїжджати та заїжджати. І тим самим створювали величезну кількість. Сьогодні це поодинокі випадки, де, як кажуть - пройдуть чи не пройдуть... Сьогодні є невеликі черги - це вантажні автомобілі і туристи, та інше", - розповів голова ДПСУ.

Як повідомлялося раніше, Державна прикордонна служба України ще в грудні минулого року фіксувала зменшення пасажиропотоку на ділянці західного кордону України на 5%, транспортних засобів - майже на 15%. У Держприкордонслужбі пояснюють зменшення потоку машин через західний кордон прийняттям закону про розмитнення "євроблях".

Нагадаємо, в листопаді 2018 року депутати проголосували за дешеву і пільгову "розмитнення". Був також посилено контроль за "євробляхами": заборонено передавати у володіння автомобілі на іноземній реєстрації, а поліція отримала право зупиняти ці авто та перевіряти через бази, не прострочили вони строк перебування в Україні.

Незгодні з таким рішенням власники автомобілів на іноземній реєстрації з 20 листопада оголосили безстрокову "акцію громадянської непокори" у 46 містах України. Мітингувальники вимагали скасувати законопроекти №8487 і №8488, які були прийняті без врахування їх вимог.

А 25 листопада "євробляхери" заблокували рух на всіх шести пунктах пропуску українсько-польського кордону на території Львівської області. Аналогічні кроки протесту проти нових правил розмитнення автомобілів на єврономерах вжили у Волинській, Закарпатській та Чернівецькій областях.

Попри масові протести власників автомобілів з іноземною реєстрацією, закони про розмитнення "євроблях" все ж набрали чинності 25 листопада.