Ілюстрація REUTERS

Польоти літаків Boeing 737 MAX навряд чи відновлять до 2020 року, на вирішення проблем з програмним забезпеченням лайнерів потрібно багато часу.

Читайте такожПерша авіакомпанія відмовилася від покупки літаків Boeing 737 MAX на користь конкурента

Про це пише газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Відео дня

Точні терміни ще не встановлені, і компанії ще треба задовольнити вимоги американських регуляторів. Проте, згідно з останнім сценарієм, лайнери 737 MAX повинні відновити польоти в січні 2020 року.

За даними видання, процес розробки і сертифікації та змін у програмі навчання пілотів неодноразово відкладався. Boeing, Федеральне управління цивільної авіації США і міжнародні регулятори сильно розширили аналіз проблем, їх цікавлять як дії під час надзвичайних ситуацій, так і «потенційно підозрілі» електронні компоненти.

Boeing 737 MAX двічі потрапляли у великі авіакатастрофи — в 2018 році лайнер цієї моделі розбився в Індонезії загинуло 189 осіб), а в березні поточного року літак впав в Ефіопії, жертвами стали 157 осіб, нагадує РБК.

Після останньої аварії влади багатьох країн, включаючи США, призупинили експлуатацію лайнери 737 MAX з міркувань безпеки.

У березні WSJ повідомила, що в Boeing знали про існування проблем з системою оповіщення пілотів 737 MAX про несправності датчиків кута атаки за рік до катастрофи в Ефіопії та планували усунути неполадки в 2020 році. Однак, як зазначає видання, невідомо, чи могла ця система вплинути на катастрофу.