Літак Boeing 737 MAX 8 / REUTERS

Американська авіабудівна компанія Boeing в середу проведе брифінг для 200 пілотів, керівників технічних служб та регуляторів в рамках роботи з повернення її літаків 737 MAX в експлуатацію після двох аварій з людськими жертвами.

Читайте такожBoeing сам оцінював безпеку лайнерів 737 MAX - ЗМІ

У заяві компанії йдеться, що компанія хоче провести зустрічі з усіма операторами літаків 737 MAX і національних авіаційних регуляторів, передає Голос Америки. «У той же час ми продовжуємо працювати в тісному контакті з нашими клієнтами і регуляторами над оновленням програмного забезпечення і тренажерів для 737 MAX. Boeing оплачує розробку цих оновлень», – заявила компанія.

Відео дня

Авіакомпанії і органи авіаційного нагляду у всьому світі призупинили польоти літаків марки 737 MAX раніше в цьому місяці після катастрофи літака авіакомпанії Ethiopian Airlines. Вивчення даних бортових самописців літака виявило те, що міністерство транспорту Ефіопії назвало «явною подібністю» з жовтневою аварією лайнера тієї ж моделі в Індонезії.

Boeing працює над оновленням програмного забезпечення для своєї системи для запобігання звалюванню літака. Федеральне управління цивільної авіації США хоче, щоб це оновлення було встановлено до кінця наступного місяця.

Газета Wall Street Journal повідомила, що відомство попередньо схвалило нові виправлення.

Виконуючий обов'язки голови управління Деніел Елвелл в середу буде давати свідчення на слуханнях у підкомітеті Сенату, присвячених авіаційній безпеці. Підкомітет також планує в майбутньому провести слухання за участю представників компанії Boeing і пілотів.