Ілюстрація REUTERS

Федеральне агентство цивільної авіації (FAA) США оголосило, що воно буде єдиною структурою, яка має право видавати сертифікати льотної придатності на літаки Boeing 737 MAX.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

Читайте такожУ США мають намір довести надійність Boeing 737 MAX перед їх експлуатацією

Відео дня

У листі, направленому компанії Boeing у вівторок, FAA заявило, що "суспільні інтереси та інтереси безпеки у сфері торгівлі авіаційною технікою вимагають, щоб управління зберегло за собою повноваження по видачі сертифікатів льотної придатності та експортних сертифікатів льотної придатності для всіх літаків 737 MAX".

Раніше агентство проводило цю роботу спільно з компанією-виробником.

У листі йдеться, що управління не допустить Boeing до видачі сертифікатів, поки не буде повною мірою впевнене, що компанія "володіє функціональними процесами контролю та перевірки якості" та інші процедури Boeing відповідають усім нормативним стандартам.

Відомство також відзначило, що ще не завершило вивчення, яке стосується змін в конструкції літака 737 MAX і пов'язаної з цим підготовки пілотів.

Нагадаємо, всі авіакомпанії світу припинили експлуатацію літаків Boeing 737 сімейства MAX з березня 2019 року після катастроф у Індонезії та Ефіопії, які забрали життя 346 осіб. 29 жовтня 2018 року - літак авіакомпанії Lion Air розбився під Джакартою. 10 березня 2019 року розбився Boeing Ethiopian Airlines, що летів з Ефіопії до Кенії.