Фото УНІАН

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") скасувало 66% ям та вибоїн на українських автомобільних дорогах.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ході виступу у Верховній Раді.

"Ми планомірно впроваджуємо європейські стандарти в інфраструктурі, незалежний контроль якості українських доріг FIDIC і Cost. Здійснено масштабне оновлення українських автомобільних доріг, у 2016 році ми відремонтували максимальну протяжність доріг за 10 років, ліквідували 66% ямковості, майже 22 тисячі кілометрів розмітки нанесено, що на 2% більше від запланованого", - повідомив Омелян.

Відео дня

Крім того, він також зазначив, що в поточному році встановлено 60 тисяч дорожніх знаків, що становить 110% від запланованого обсягу, майже 7 тисяч одиниць техніки готові до роботи в зимовий період для забезпечення безперебійного руху автотранспортних засобів на дорогах.

Читайте такожГолова "Укравтодору" планує до кінця року представити п'ятирічну стратегію розвитку доріг

Як повідомляв УНІАН, станом на серпень Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") провело ямковий ремонт на 44 тисячі кілометрів доріг України, що склало 60% від усього обсягу.

Уряд у рамках виконання державного бюджету на 2017 рік, прийнятого Верховною Радою в ніч на 21 грудня, виділить на ремонт і реконструкцію автомобільних доріг країни, понад 90% з яких потребує ремонту або реконструкції, фінансування обсягом понад 35 мільярдів гривень.

За даними "Укравтодору", щорічна потреба у фінансуванні автодоріг в країні оцінюється не менш ніж в 60 мільярдів гривень.