Введення ініційованого Президентом України Віктором Януковичем напрямку «Захист прав дитини» до рейтингової оцінки результатів діяльності обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій дозволить покращити становище дітей у кожному регіоні України.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Президента, про це заявив уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко в Севастополі, коментуючи відповідне рішення уряду.

«Таке рішення підвищить відповідальність та контрольованість органів місцевої влади щодо політики у сфері захисту прав дітей», - наголосив уповноважений Президента з прав дитини.

Відео дня

Він зазначив, що ефективність роботи місцевих органів влади, зокрема, оцінюватиметься за такими критеріями: діяльність із реалізації права дитини на виховання в сімейному оточенні; розвиток мережі дитячих садків і позашкільних закладів; діяльність із забезпечення права дитини-сироти або позбавленої батьківського піклування на житло; реалізація права дитини на відпочинок та оздоровлення; захист прав дітей, які перебувають у конфлікті та контакті із законом; дитяча смертність. Також буде введено критерій щодо влаштування дітей до інтернатних закладів як негативний показник діяльності.