Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України оштрафувала на 7,6 млн грн ПАТ «Фармак» (м. Київ) за розповсюдження оманливої реклами лікарського засобу «Амізон».

Про це УНІАН повідомили у прес-службі АМКУ.

Як встановив Комітет, товариство поширило неправдиві відомості під час рекламування зазначеного препарату на телебаченні.

Відео дня

Зокрема, рекламний ролик містив наступне твердження: «9 з 10 українців обирають саме «Амізон».

Як наслідок, у громадян могло скластися враження, що 90% – це відсоток від усієї кількості українців, що є споживачами «Амізон», зазначили в АМК.

Насправді, як показало маркетингове дослідження, на яке і посилається ПАТ «Фармак» у цьому рекламному ролику, 90% – це лише та кількість людей, що хворіли на грип, застуду та кашель, і при цьому використовували лікарський засіб «Амізон».

Натомість відсоток усіх споживачів, які приймали препарат «Амізон», за інформацією того ж дослідження, становив лише 6,2%, йдеться у повідомленні.

Розслідуванням встановлено, що під час проведення рекламної кампанії лікарського засобу «Амізон» значно зросли обсяги його реалізації. Так, у листопаді 2011 року обсяги реалізації препарату збільшилися порівняно з листопадом 2010 року на 346,82 відсотка – з 194,8 тис. шт. до 675,6 тис. шт.

Отже, поширення на телеканалах України рекламного ролика могло сприяти вибору споживачами саме цього препарату та в результаті вплинути на обсяг реалізації лікарського засобу «Амізон».

Порушення припинено, повідомили в АМК.