Міністерство охорони здоров`я шукає шляхів розширення виробництва на території України лікарських засобів для вакцинації. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила міністр охорони здоров`я України Раїса Богатирьова, відповідаючи на запитання представника бізнесу на міжнародній конференції «ABC: Ukraine & Partners», який проходить в Києві.

 
"Особливо нас цікавить сектор фармацевтичних препаратів для вакцинації і розширення сьогодні можливості для виробництва на території України низки фармацевтичних препаратів", - заявила Богатирьова.
 
Міністр також зазначила, що українська фармацевтична галузь залишається прибутковою і цікавою для інвесторів.
 
"Інвестор зацікавлений, щоб інвестиції приносили прибуток. Ми зробили прозорі умови для залучення інвестицій... Україна - не та країна, у якої немає позитивного досвіду (у сфері інвестиційної співпраці - УНІАН)",- сказала Богатирьова.
 
Як повідомляв УНІАН, прем`єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем`єр-міністрові Костянтину Грищенку за участю Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів, Міністерства охорони здоров`я, Держінформнауки, Національної і Медичної академій наук створити міжвідомчу робочу групу з питань удосконалення системи вакцинації.
 
Раніше під час консультацій з громадськістю з приводу повернення довіри до імунопрофілактики населення і забезпечення якості і безпеки вакцинації Азарову було висловлено ряд пропозицій щодо виробництва вакцин, умов зберігання, підвищення кваліфікації і відповідальності імунологів тощо.
 
Представники опозиції раніше критикували уряд за зниження рівня вакцинації, зазначаючи, що за попередні 2 роки в країні спостерігається підвищення захворюваності на інфекційні хвороби: з кінця 2010 року почався черговий підйом захворювання на кір, краснуху і туберкульоз.