Лікарі назвали симптоми інсульту, які не здаються небезпечними / фото pixabay.com

Американські лікарі розповіли про симптоми інсульту, які часто неправильно тлумачаться і не сприймаються як небезпечні.

Серед них – проблеми зору, головні болі, забудькуватість та інші, повідомляє MedikForum.

Порушення зору. Якщо картинка в очах починає двоїтися, затуманюється, або ж зір зникає в одному оці, - все це може бути симптомами гострого порушення мозкового кровообігу. Вони виникають через зниження припливу кисню до очей в результаті ураження кровоносних судин. Між тим, зазначають лікарі, ці симптоми часто пов'язують з віком або втомою.

Відео дня

Читайте такожВчені з'єднання ясували, з якого віку починається старіння

Оніміння кінцівок після сну. Здавалося б, поширене явище - набрякла рука або нога після нічного сну. Але якщо відчуття оніміння не проходить, це може бути сигналом про інсульт. Оніміння або слабкість в одній половині тіла виникає через зниження припливу крові через артерії, яка проходить через хребет на голову.

Інша мова. Раптова зміна мови, нечітка розмова також можуть бути симптомами інсульту.

Втрата координації. Якщо людина похитується при ходьбі, не обов'язково, що вона п'яна. Порушена координація, насамперед раптова, як і раптово виникло запаморочення, можуть вказувати на мозковий удар.

Забудькуватість. Так, часто буває так, що не виходить пригадати слово, яке добре знав до цього. Але посилення такої забудькуватості, за словами лікарів, може бути симптомом перенесеного мікроінсульту. Тому, якщо стали часто і раптово забувати слова, краще зверніться до фахівця.

Головний біль. Болі, які вказують на інсульт, як правило, супроводжуються ще якимись іншими симптомами порушеного здоров'я. Серед таких симптомів нерідко трапляються й ті, що вже є у цьому списку.

Раніше вчені з'ясували, що надлишкова маса тіла у чоловіків в підлітковому віці пов'язана з підвищеним ризиком виникнення інфаркту міокарда у віці до 65 років.